El PP alerta que l’Ajuntament de l’Eliana instal·larà un microxip en el poal de fem de cada casa

La candidata popular assegura que donarà llibertat a cada veí per a tirar el fem quan puga

El PP de l’Eliana, en plena campanya electoral del 28M, ha acusat l’Ajuntament de “voler controlar els hàbits” dels veïns a través de la instal·lació d’un microxip en el poal de fem de cada casa. Segons el populars, l’equip de govern “aprofitant el polèmic servei de recollida de fems a la porta de casa, pel qual es doblegarà la taxa de fems, crearà la Policia de fems”.

Aquest servei ja està implantat a Barcelona i, segons el PP, que aporta una imatge, “deixa al carrer el que s’haja tirat el dia que no toca identificant-lo amb un adhesiu”.

L’Ajuntament de l’Eliana ha licitat per 440.000 euros el servei d’inspecció dels residus domèstics. Entre altres, ha criticat el PP a cuatre diess de las elecciones municipales, la finalitat d’aquest servei serà el control i inspecció dels hàbits de les famílies en la separació dels diferents residus i en el compliment dels dies i horaris per a desfer-se de les bosses de fem, “la qual cosa xocaria amb la llibertat individual i la protecció de dades”, segons el PP.

La candidata del PP, María José Marco, assegura en un comunicat que el que farà “com a alcaldessa” serà renovar tots els contenidors de fem, implementar més punts de reciclatge i incrementar la freqüència de recollida i neteja, donant llibertat a cada veí per a tirar el fem quan puga.

Per al PP “que els veïns paguen quasi mig milió d’euros perquè els controlen no és de rebut i el que hauria de fer l’ajuntament és controlar que es complisca la recollida dels contenidors i la neteja d’aquests, que no s’ha fet en 10 anys”.

Recorden que l’ingrés per Taxa de Fems és d’1 milió d’euros i la despesa prevista és d’1.9 milions, la qual cosa doblegarà la Taxa per als veïns, i prometen en el seu programa de govern “trencar aquest contracte que limita la llibertat de les persones i t’obliga a traure el fem quan, com i on el PSOE diga sota sanció”.

L’Ajuntament, continua el PP, “repartirà un poal de fem a cada habitatge amb un microxip integrat per al control dels hàbits de cada veí, i en el nucli urbà hauràs de traure el fem identificant-te, amb una targeta, per a poder controlar al veí que tira el fem”.

En paraules de Marco, “s’està creant una classe de policia de fems amb l’única fi de controlar als veïns, posant microxips en els poals de fem de l’interior les cases per a saber quan traus el poal i quines tires al fem. Sent aqueix control una retallada en la llibertat de cada veí i que persegueix poder sancionar als veïns que no seguisquen els dictats del govern del PSOE”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà