La nova Corporació de l’Eliana es constituirà en Ple aquest dissabte

Ajuntament de l'Eliana

La sessió de presa de possessió se celebrarà a les 11 del matí al Saló de Plens

La sessió constitutiva de la Corporació municipal per al XII Mandat 2023/2027 i l’elecció de l’alcalde de l’Eliana se celebrarà aquest dissabte, 17 de juny, a les 11 del matí, a la Sala de Plens de la casa consistorial. Si bé l’accés a la Sala estarà restringit per protocol per una qüestió d’espai reduït, la ciutadania podrà seguir-ho a través de pantalles al mateix Ajuntament o a través del canal municipal de Youtube.

Després de l’obertura de l’acte a càrrec del Secretari General de l’Ajuntament, Juan Ignacio Moreno, es procedirà a la formació de la Mesa d’Edat presidida pel regidor de major edat, Wenceslao Navarro (PP) i integrada també pel de menor, Juan Espinosa (PSPV-PSOE).

El secretari donarà lectura als noms de les 17 regidores i regidors electes, eixits de les urnes després del 28M: 8 del PSPV-PSOE, 7 del Partit Popular, 1 de Sumem per l’Eliana-Acord per Guanyar i 1 de VOX, que entra en el Consistori per primera vegada. Després de la comprovació de les credencials i la declaració dels Registres de Béns i d’Interessos de cada edil, realitzada prèviament, es procedirà a la crida individual per a jurar o prometre acatar la Constitució, per a adquirir la plena condició del seu càrrec i la imposició de la medalla amb el segell de la ciutat.

Elecció de l’alcalde mitjançant votació secreta

Una vegada constituït el Ple es procedirà a l’elecció dels candidats i candidates a presidir la Corporació i, a continuació, es procedirà a la votació secreta en una urna transparent. Després del recompte dels vots, el president de la Mesa d’Edat procedirà a la proclamació del previsiblement alcalde, Salva Torrent, que prometrà el seu càrrec, després d’haver-li entregat el bastó de comandament i la medalla daurada corporativa. L’acte conclourà amb el tradicional discurs de l’alcalde electe posterior a la presa de possessió.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà