El PP adverteix d’un pacte de la resta de partits per a impedir que governe a Loriguilla

loriguilla
Els candidats del PSOE, UCIN i Vox, en una imatge d’arxiu.

El PSOE i UCIN negocien un acord per al qual necessiten el suport de Vox

A 24 hores que se celebren els plens investidura demà dissabte, l’alcaldia Loriguilla continua sent una incògnita i està per resoldre si hi haurà algun tipus de pacte. Ni tan sols els propis candidats a l’alcaldia amb els quals ha contactat Infotúria.com donen res per fet fins a la celebració del ple a les 12 del migdia quan se sabrà qui alça la vara de comandament.

L’única cosa certa en aquest moment és que el PP, com a força més votada amb cinc regidors, ha intentat aconseguir un acord amb el PSOE, que té dos, per a governar amb majoria. Ja ho van fer després de les passades eleccions com a Ciutadans i PSOE, però en aquesta ocasió, el candidat socialista, Carlos Rodado, ha declinat la invitació rebuda per a asseure’s a parlar. Al·lega per a la seua negativa el tracte rebut la passada legislatura després de la ruptura del pacte i la posterior moció de censura presentada juntament amb la llavors popular i ara candidata d’UCIN, Montse Cervera, i que li va fer alcalde.

Ara, els socialistes han reconegut a Infotúria.com que estan negociant contrarellotge amb UCIN per a tractar de tancar un acord abans de la celebració del ple de demà a les 12. “Estem parlant sol amb ells perquè són els nostres únics interlocutors vàlids”.

No obstant això aqueix acord d’investidura no tirarà avant sense el suport del regidor de Vox, Javier Cervera, exalcalde popular i germà de la candidata d’UCIN, actual alcaldessa en funcions. En aquest sentit, fonts socialistes afigen que “fins demà no sabem si Vox farà alcalde al PP o al possible pacte que puguem aconseguir amb UCIN”.

Segons el PP si que existeix aqueix acord entre la resta de partits -UCIN, PSOE i Vox- que s’escenificaria demà en la votació de l’elecció del nou alcalde.

El presumpte pacte passaria per fer alcaldessa a la candidata de UCIN, Montse Cervera, que ja ha ostentat la vara de comandament els últims sis mesos de legislatura, i compartir l’alcaldia amb el candidat socialista, Carlos Rodado, al qual li cediria la vara de comandament. Alguna cosa que ja ha ocorregut l’últim any de la legislatura després de l’acord de la moció de censura que van plantejar tots dos.

Ara la diferència és que hi ha un tercer en escena. El candidat de Vox i germà de Montse Cervera, Javier Cervera, el vot del qual és necessari perquè la candidata d’UCIN isca triada, ja que entre els tres sumen sis regidors.

Els populars adverteixen que Loriguilla “serà l’únic municipi d’Espanya en el qual es produïsca un pacte entre PSOE i Vox”. Un pacte que de no materialitzar-se els permetria governar en minoria com a força més votada el passat 28M.

El PP ha lamentat que l’únic objectiu del qual fora alcalde popular de Loriguilla en presentar-se sota les sigles de Vox “era que no accedírem a l’alcaldia”, després que Ciutadans en bloc -els seus quatre regidors- es passaren al PP obligant a eixir els antics populars a mudar-se a UCIN i a Vox.

Aquest periòdic ha tractat de recaptar la versió del candidat de Vox sense èxit.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà