El PSPV de l’Eliana tira avant a la segona les retribucions amb el vot de PP i Vox

Torrent lamenta la postura enrocada en el ‘no’ de Compromís que impossibilita un acord de govern

L’equip de Govern del PSPV ha tirat avant amb el suport del PP -que estarà en la Junta de Govern- i del regidor de Vox i el vot en contra de Compromís les retribucions dels regidors per a aquesta legislatura en un segon intent, després del ‘no’ en en bloc de l’oposició en un primer ple d’organització del passat 6 de juliol.

En ple mes d’agost en una sessió extraordinària celebrada hui a les dues de la vesprada s’ha aprovat també l’estructura i organització dels òrgans representatius en el Consistori per als pròxims quatre anys.

Aquesta vegada gràcies a l’acord del PSPV amb el PP i Vox, ja que Compromís ha mantingut el vot en contra, el ple ha acordat que com a màxim quatre regidors exerciran la seua labor amb dedicació exclusiva i una retribució màxima de 46.490 euros a l’any, mentre que de nou l’alcalde no percebrà sou.

Els grups polítics tindràn una assignació de 2.550 euros a l’any i 550 euros per cada regidor, així com les indemnitzacions per assistències dels membres de la corporació.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha agraït les propostes i disponibilitat dels diferents grups, al mateix temps que ha lamentat la postura enrocada en el ‘no’ de Compromís que impossibilita arribar a un acord de govern de progrés malgrat que el bloc d’esquerres obtinguera més vots el passat 28M.

No obstant això, ha recordat que “si durant 44 anys els socialistes de l’Eliana hem sigut capaços d’arribar a acords, encara sense necessitar-los, continuarem tenint la porta oberta sempre pensant en la ciutadania i no en els interessos personals’.

pleno eliana

La portaveu de Compromís, Isabel Montaner, ha manifestat després del ple que el seu grup mai votará “una cosa acordada amb la dreta i la ultradreta perquè tenim la línia roja. No acceptaré alguna cosa que ve amb el PP com a soci preferent i ha instat els socialistes a explicar aquest pacte amb la dreta i la ultradreta”.

Montaner ha lamentat que “ha passat el que no hauria d’haver passat mai”, després de recordar que va donar el seu vot necessari per a la investidura del candidat socialista “perquè pensàvem que era important per a començar a treballar un govern progressista, però el PSPV ha preferit pactar amb el PP i Vox abans d’explorar un acord progressista amb Compromís”.

“Qui ha arribat a acords amb la dreta i la ultra dreta és el PSOE són els que han d’explicar-lo, Compromís és el que sempre ha treballat per tindre un acord de progrés sense cap condició salarial ni retribució” ha afegit.

Sobre el futur pacte de govern de l’esquerra, Montaner ha resolt l’assumpte: “Ells han prioritzat els seus socis i jo hui he tancat la porta”.

El ple ha aprovat tambè per majoria i amb l’únic vot en contra de Compromís que les sessions ordinàries se celebraran cada últim dijous de mes, en lloc de cada dos mesos com estava establit fins ara. També han sigut creades les Comissions Informatives permanents d’Hisenda i control de comptes, Ciutat, Ciutadania i Recursos, a més d’una especial de Seguiment d’expedients de contractació, integrada per la totalitat dels regidors i que es reunirà mensualment.

A més, s’ha nomenat els representants de la Corporació en òrgans col·legiats que siguen competència del ple, com la Mancomunitat Camp de Túria, el Consorci de Bombers o el Consorci València Interior i determinat la relació de llocs de confiança i la seua retribució.

Finalment s’ha aprovat la constitució de la Jjunta de portaveus, presidida per l’alcalde i integrada pero Marta Andrés (PSPV-PSOE), María José Marco (PP), José Noales (VOX) i Isabel Montaner (Compromís).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà