La Diputació de València crearà una xarxa d’oficines comarcals

natalia enguix vicepresidenta Diputació

Amb personal per a l’assessorament tècnic, jurídic i administratiu sobre la base de les oficines de gestió tributària

La Diputació de València té entre les seues prioritats per a la recentment estrenada legislatura la creació d’una xarxa d’oficines comarcals que acostarà la corporació als municipis. Així ho ha avançat hui durant l’entrevista en À Punt la vicepresidenta primera Natalia Enguix, qui ha explicat que “cada comarca comptarà amb personal de referència per a l’assessorament tècnic, jurídic i administratiu, sobre la base de les oficines de gestió tributària que la Diputació té obertes en diferents punts de la província”.

Enguix, responsable de Cooperació Municipal, ha deixat clar que la comarcalització i l’acostament de la Diputació als municipis serà l’eix principal de la seua gestió en este àmbit, i en este sentit ha incidit en la “potenciació i acostament dels serveis prestats per la corporació als municipis sobre la base de les nou oficines de gestió tributària que té obertes la Diputació en diferents punts de la província”. Una d’eixes oficines té seu a València, mentre que la resta es troben localitzades a Gandia, Sagunt, Xàtiva, Ontinyent, Llíria, Utiel, Ayora i Chiva.

La intenció del nou equip de govern provincial és dotar a estes oficines del personal tècnic necessari perquè els ajuntaments i els veïns de les comarques puguen realitzar les gestions en estos espais sense necessitat de desplaçar-se fins a la capital. El projecte d’oficines comarcals, esbossat durant l’etapa de Jorge Rodríguez com a president de la institució, es reprén ara com un dels punts estratègics del nou executiu provincial, en el qual tant Ens Uneix com el president popular, Vicent Mompó, coincidixen en “la prioritat d’acostar la Diputació als pobles i fer-los sentir que està molt prop d’ells”.

Igualtat i Memòria Democràtica

La vicepresidenta Natalia Enguix també ha deixat algunes pinzellades de quals són les seues intencions tant en matèria d’Igualtat com en Memòria Democràtica, les altres dos àrees que dirigirà en la present legislatura. Quant a Igualtat, el full de ruta passa per reforçar la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere i mantindre les ajudes als municipis adherits per a intensificar les tasques de formació contra la xacra masclista, especialment referent a les policies locals.

La nova diputada d’Igualtat ha destacat el treball realitzat estos anys per les seues antecessores en el càrrec, Isabel García i Eli García, i ha assegurat que es reunirà amb totes les associacions feministes per a reforçar tots els avanços aconseguits des que la Diputació va crear en 2015 la primera àrea d’Igualtat de la seua història, coincidint amb l’entrada del govern presidit per Jorge Rodríguez.

En matèria de memòria democràtica, Natalia Enguix aposta per la continuïtat d’un model que ajuda a les associacions memorialistes i als consistoris que posen en marxa projectes de dignificació de les víctimes de tots dos bàndols en un lamentable conflicte que no pot tornar a repetir-se. “La Diputació vol millorar eixes subvencions i respectar l’autonomia dels professionals que treballen perquè les famílies recuperen les restes de sers estimats que durant anys han romàs en fosses comunes”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà