El curt ‘Eventos’, guanya l’Espiral daurada de l’Eliana Cinema

El premi del públic va ser per a ‘Destí’ de Trencafilms

El VII Festival de Curtmetratges l’Eliana Cinema organitzat per l’associació LeCinema en col·laboració amb l’Ajuntament, que s’ha celebrat del 15 al 23 de setembre, es va clausurar dissabte passat amb la gala de lliurament de premis i esments especials.

L’Auditori va vestir de nou de catifa roja per a rebre a personalitats del món del seté art com l’actriu, María Minaya, que va ser l’encarregada de conduir l’acte. El transcurs de la gala va estar animada per la intervenció de menuts actors i actrius de l’escola de teatre Aplae i per la música en directe del duo Mr Morphin.

Els premis van ser entregats per reconeguts personatges del món de l’espectacle i de les arts com Paco Roca, Premi Nacional del Còmic i realitzador de pel·lícules animades o Teresa Cebrián, presidenta de la Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual,.

El curt ‘Eventos’ de l’equip NTNI es va alçar amb l’Espiral Daurada, dotada amb 1.000 euros, de la secció ‘72 hores’, en la qual els equips de rodatge participants realitzen una obra de temàtica lliure i amb localitzacions a l’Eliana durant tres dies amb la inclusió d’un objecte sorpresa que, en aquesta edició ha sigut un globus.

El premi de la secció Cinema a l’Escola va ser per a l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja per la seua obra ‘La musa de la clau’.

‘Payasa’, de Kike Gasulla, es va alçar amb el premi a la millor fotografia, mentre que el premi del públic va ser per a ‘Destí’, de Trencafilms, que també es va fer amb el de millor guió i el de millor curt en valencià atorgat pel Centre d’Estudis Locals de l’Eliana (CEL), dotat amb 150 euros.

L’accèssit a la millor directora o guionista, de la mà de l’associació feminista Lliures va ser per a la creació de Galevi, ‘Ix del meu cor’ i el de LGTBI+, atorgat per Marietes, va recaure a ‘Ver la vida y no tocarla’ de Teaser, l’actor elianer de la qual Marcelino Plumet es va fer amb el de millor interpretació.

Els guardons d’aquesta edició han sigut seleccionats per un jurat professional compost per l’acadèmica de les Ciències i les Arts de Televisió, Mónica Ibáñez, l’experta en disseny gràfic i animació, Luisa Hernández, i el professor i director de videoclips, documentals, films de ficció i programes de televisió, Paco Barreda.

L’alcalde, Salva Torrent, ha posat en valor la quantitat d’activitats gratuïtes per a tots els públics, que ha inclòs projeccions, xarrades o tallers infantils, que ha oferit durant els últims mesos el certamen, així com l’alt nivell de les obres presentades a concurs dels prop de 20 equips participants.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà