Els guionistes Suso Imbernón i Vicent Gavara, guanyadors del premis La Traca

premios la traca l'Eliana

Amb la comèdia ‘Propietarios’

La comèdia ‘Propietarios’, dels guionistes Suso Imbernón i Vicent Gavara, ha resultat guanyadora de la cinquena edició del concurs La Traca que convoca l’associació de guionistes de la Comunitat Valenciana (EDAV), en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Eliana, i que premia guions de llargmetratge de comèdia.

L’alcalde, Salva Torrent, va ser l’encarregat de donar a conéixer el guanyador aquest passat dijous en un acte celebrat al Centre Sociocultural. Així mateix, les obres finalistes d’aquesta edició han sigut ‘Buitres’ de Juan José Moscardó Rius i Rafa Ferrero, i ‘Vídeos a Lola’, de Jorge Yúdice i Zebina Guerra.

El jurat d’aquesta V edició ha estat compost per Emili Piera, periodista i escriptor; Ricardo Macián, director, guionista i productor, i Giovanna Ribes, directora, escriptora, artista visual i productora. Segons resa l’acta del jurat, ’Propietarios’ és una comèdia d’embolics i malentesos, de dissimulacions i un considerable esforç per aparentar que acaba en termes de cataclisme. El guió, a més de divertit, té una línia soterrada de crítica despietada als qui especulen amb una cosa tan bàsica com l’habitatge.

El premi té una dotació de 2.000 €. El guió guanyador i els dos finalistes gaudiran, a més, d’una inscripció gratuïta en la plataforma Filmarket Hub, en virtut del conveni subscrit entre la plataforma i EDAV. D’aquesta manera, a més de la seua participació en el concurs, aquests guions podran també connectar a través del mercat en línia Filmarket Hub amb tota una xarxa de productors i empreses d’Europa i Llatinoamèrica.

Torrent ha destacat el compromís històric de l’Eliana amb el cinema i la cultura: ‘aquest tipus d’iniciatives són importants per a visibilitzar el potencial dels treballs dels autors i han de servir com a impuls perquè aquests guions es donen a conéixer amb l’objectiu que es convertisquen en pel·lícules’.

En el cas de La Traca, ja existeix un precedent: la pel·lícula ‘En temporada baja’, dirigida per David Marqués, que es va projectar després del lliurament de premis i que té el seu origen en el guió guanyador de la primera edició de La Traca.

El guionista bilbaí, guanyador d’aquella primera edició, Ió Iriarte, va ser l’encarregat de presentar la pel·lícula.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà