Centenars d’elianers es donen cita en el 35é Ciclopasseig del 9 d’Octubre

La jornada va concloure amb la ‘fireta’ i la programació continuarà en els pròxims dies

Prop de 800 elianers i elianeres es van donar cita el matí del dilluns per a celebrar la 35a edició del Ciclopasseig. Una trobada familiar que tradicionalment compta amb gran acceptació entre la ciutadania i que busca fomentar l’esport a l’aire lliure, combinant-lo amb la diversió tant per a majors com per a xicotets. En aquest aniversari, la participació de la persona més major ha sigut d’un veí de 87 anys i la família més nombrosa una de 6 membres amb el més xicotet de, tan sols, 6 mesos.

Per a commemorar el 9 d’Octubre, una data destacada en el calendari festiu local, la jornada va tancar amb una partida de pilota valenciana a càrrec del club de Va de Bo i amb la tradicional ‘fireta’ a la plaça del País Valencià, on el públic assistent ha pogut gaudir al llarg de la vesprada de diferents tallers de jocs tradicionals, amb animals, activitats d’animació, un punt de lectura en valencià de la Biblioteca o el repartiment de productes de la campanya Bon profit!. L’esdeveniment va incloure la celebració de la Festa Pop! on les persones assistents van cantar i van ballar amb els protagonistes d’un concurs de ràdio molt especial. La ‘fireta’ es va acomiadar fins l’any vinent, com no podia ser d’una altra manera, amb el llançament de focs artificials.

Per a commemorar el dia de la Comunitat Valenciana, la programació ha inclòs durant la setmana passada contacontes sobre el rei Jaume I, el segon torneig de la Fallera Calavera i `lesmorzaret valencià’ per als joves, la cercavila amb ‘tabal i dolçaina’ fins a la mascletà a càrrec de la Diputació de València dins del programa ‘Torna la Llum’ i el ‘sarau valencià’ amb balls i músiques tradicionals en directe de la ‘La Llauradora’.

De cara als pròxims dies la programació continuarà amb l’exposició ‘l’ETNO: Festes valencianes’, que es podrà visitar al Centre Sociocultural fins al divendres 20 d’octubre, una conferència aquest mateix dia sobre activisme, cultura i pensament per a joves o la posada en escena de la comèdia en valencià ‘El moble’ el dissabte 22.

Salva Torrent, alcalde de la localitat, ha destacat la varietat d’activitats transversals, fruit del treball i la coordinació de diverses regidories, que animen a celebrar la identitat pròpia i ha convidat la ciutadania a participar de totes elles.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà