L’Eliana commemora el Dia Mundial de la Salut Mental

Dia de la Salut Mental l'Eliana

La programació inclou diversos actes entre el 10 i el 23 d’octubre

Hui 10 d’octubre, l’Ajuntament de l’Eliana commemora el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de crear consciència global sobre els problemes de salut mental i promoure la importància de cuidar i mantindre aquest aspecte de la salut de la ciutadania.

El lema proposat per la Federació Mundial de la Salut Mental per a enguany, “Salut Mental, Salut Mundial: un dret universal”, representa el compromís global per a crear consciència sobre la salut mental i defensar-la com un dret universal.

Durant la campanya d’enguany, es desenvoluparan una sèrie d’activitats amb la finalitat de sensibilitzar i informar sobre la salut mental a tota la població elianera . Per a començar, el dimarts 10 d’octubre ha tingut lloc la col·locació de la pancarta commemorativa al balcó de l’Ajuntament.

El dimecres 11 d’octubre es durà a terme una jornada de conscienciació a través d’un estand informatiu instal·lat en el mercat ambulant de l’Eliana. Així mateix, el dia 18 d’octubre de 18 a 20 h en el Centre Sociocultural es desenvoluparà la taula redona “Convivint amb la salut mental” amb la participació d’experts en la matèria, així com d’un familiar i un usuari que comptaran les seues experiències en primera persona. Aquest acte està obert a la participació de la ciutadania en general.

Específicament, dins de l’àmbit de l’educació i per a donar resposta a la necessitat de conscienciar a la població adolescent sobre la necessitat de vigilar i cuidar de la seua salut mental, s’han organitzat uns tallers que inicialment començaran en l’IES de l’Eliana i s’aniran estenent a la resta de centres educatius al llarg del curs escolar. El rang d’edats de la població al qual van dirigides aquestes accions educatives és des dels 8 als 18 anys.

La regidora de Polítiques socials, Eva Santafé, ha destacat la importància de conscienciar a la joventut i a la població en general de l’enorme impacte que la salut mental genera sobre el benestar de les persones i la necessitat de comptar amb els mitjans necessaris per a millorar-la en el dia a dia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà