Una exposició recorda la Llíria del passat amb fotos de Vicent Montesinos

Del 24 de novembre al 22 de desembre a Ca la Vila

L’Arxiu Municipal de Llíria ha organitzat l’exposició “Una mirada a la Llíria d’ahir: Fotografies deVicent Montesinos Sánchez”, que es podrà visitar del 24 de novembre al 22 de desembre a Ca la Vila. La mostra, comissariada pel responsable de l’Arxiu Carles Asensi i l’historiador local Joan Josep Adrià, recull una selecció de fotografies realitzades per Vicent Montesinos (1919-2007), que recorda la Llíria de la segona meitat del segle passat.

Les obres presents en l’exposició formen part del volum de més 2.300 fotografies que la seua família ha cedit al fons municipal. Les imatges són el reflex de l’evolució urbana, cultural i social de Llíria, des de la dècada dels 40 i durant més 50 d’anys.

Vicent Montesinos és recordat pel seu negoci de la impremta Montesinos, situada a la plaça General Santes, a més de l’activitat que va desenvolupar en la Unió Musical com a director del quadre artístic de la societat.

“La seua faceta com a fotògraf no era tan coneguda per a molts dels nostres veïns i veïnes, per la qual cosa amb esta exposició volem mostrar-la en un merescut reconeixement a este llirià que transmetia la seua estima per la seua ciutat de manera entusiasta a través dels seus objectius”, ha assenyalat el regidor de l’Arxiu Municipal, Paco García.

L’edil ha donat les gràcies a la seua família per la cessió del “seu extens treball fotogràfic, que permetrà a la societat actual i les generacions futures recordar gràficament els canvis que es van produir a la Llíria del segle XX”.

L’exposició “Una mirada a la Llíria d’ahir: Fotografies de Vicent Montesinos Sánchez” s’inaugurarà este divendres, 24 de novembre, a les 18.30 hores a Ca la Vila. Es podrà visitar en horari de dilluns a divendres, de 18.00 a 20.00 hores, i els dissabtes d’11.00 a 13.30 hores. Els diumenges i dies festius estarà tancada.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà