El PSOE i Compromís signen el pacte de govern a l’Eliana

pacto psoe compromis
FOTOS: INFOTÚRIA.

Montaner assumirà les delegacions de Biblioteca, Serveis Socials, Promoció Lingüística i Energia Verda

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, i la regidora de Compromís, Isabel Montaner han signat hui el pacte que els converteix de nou en socis de govern i que permetrà als socialistes sumar la majoria que no va aconseguir després de les eleccions del 28M.

L’executiu local passa a estar format per nou regidors, els vuit del PSOE que ja componien el govern municipal i la regidora de Compromís que s’integra amb quatre delegacions.

Montaner, fins ara en l’oposició al costat del PP i Vox, assumirà les delegacions de Biblioteca, Serveis Socials, Promoció Lingüística i Energia Verda.

L’acord consolida el govern progressista l’objectiu principal del qual és poder aprovar en el ple els pressupostos de 2024, així com desenvolupar importants projectes i infraestructures clau per a l’Eliana, com ara el Barranc de Mandor, el nou centre de salut i institut.

També és clau la majoria en el ple per a impulsar necessaris serveis públics com la recollida de residus o la neteja viària, segons fonts municipals.

En aquesta línia, l’alcalde Salva Torrent ha destacat que “el PSOE va guanyar les eleccions, va obtindre més vots i regidors que cap altre partit i tenim la responsabilitat de garantir l’estabilitat i continuar fent de l’Eliana un dels millors pobles en els quals viure i formar una família a la Comunitat Valenciana”.

Des de Compromís han recordat que “des del principi de la legislatura sempre hem estat oberts a l’acord i estem satisfets que s’haja materialitzat per un govern de progrés a l’Eliana, Hem treballat per a aconseguir aquest acord i aquest era el nostre objectiu”.

El nou govern es conformarà oficialment en un ple extraordinari previst per al divendres 12 de gener.

1 Comment
  1. ACORD DEL PSOE PV AMB LA TRÀNSFUGA DE COMPROMIS, L’ACORD DE LA VERGONYA

    Recordem un poc: La Sra Montaner encapçalava la candidatura unitària SUMAR PER L’Eliana- UNIDES PER L’Eliana: ACCORD PER GUANYAR.
    Als pocs dies de les eleccions i veient que esta senyora no donava senyals de vida, comencem a sol·licitar, a través del grup de suport a la candidatura, una reunió per a valorar el resultat i establir els criteris d’actuació. Només el 6 de juny va respondre sol·licitant “tranquil·litat, prudència i paciència” indicant que estava “saturada i necessitava desconnectar… la seua salut començava a ressentir-se.”
    Doncs bé, esta senyora ja no va tornar a aparéixer fins al mateix dia de la constitució de l’ajuntament publicant una declaració, amb capçalera de Compromis, anunciava que trencava l’acord electoral.
    En definitiva, es convertia en una trànsfuga política.
    Les seues primeres decisions van ser les de votar, juntament amb el PP i VOX, en contra de l’organització de l’ajuntament, en contra de la inversió en la instal·lació d’energia renovable per a la desnitrificadora que hauria rebaixat la nostra factura de l’aigua, i alguna altra decisió més que qüestionable. Probablement perquè encara no havia tret profit personal de la trama que tenia preparada.
    Durant diversos Plens, li hem exigit la seua dimissió per l’incompliment de tots els acords signats en la creació de la coalició SUMAR l’Eliana, sense que haja sorgit efecte.
    Però si eixe comportament ha sigut totalment menyspreable, també ho és el comportament del PSOE-PV que coneixent perfectament la situació decidix negociar amb una trànsfuga, incomplint els acords que referent a això han signat a nivell nacional, demostrant que els valors i els principis són només per als altres.
    La falta de moral de la Sra. Montaner i d’ètica política del PSOE-PV de l’Eliana genera una majoria de govern que es podia haver donat des del primer moment, què ha canviat llavors quan el PSOE es vanaven de poder passar la legislatura pactant amb tots, com va manifestar l’alcalde en el ple de desembre? Senzillament que preferixen comprar el vot de la Sra. Montaner per a tota la legislatura.
    No estaria de més que per la necessària transparència feren publique el pacte

    Pacte antitransfuguisme: A l’efecte de de el present acord s’entén per trànsfugues als i les representants locals, autonòmics i estatals que, traint al subjecte polític (partits polítics, coalicions, o agrupacions d’electors) que els i les va presentar a les corresponents eleccions, hagen abandonat el mateix, hagen sigut expulsats o s’aparten del criteri fixat pels seus òrgans competents

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà