L’Eliana inicia el nou servei de recollida de residus

basuras leliana

Els agents ambientals visitaran els comerços i totes les vivendes

L’Ajuntament de l’Eliana ha posat en marxa des del 8 de gener el nou servei de recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU) amb el qual complirà amb la normativa relativa a la recollida separada de la matèria orgànica.

A efectes pràctics, els veïns disposaran d’un contenidor de color marró on depositar la fracció orgànica i de rebuig; en el cas del nucli urbà se situarà en la via pública i disposarà de pany electrònic que s’obrirà amb targeta, mentre que les zones residencials rebran un poal domiciliari per a aquest tipus de residus que es recollirà porta a porta, així com el paper-cartó i les restes vegetals.

No obstant això, els agents ambientals han iniciat ja les visites a comerços, que s’estendran en les pròximes setmanes a tots els habitatges, amb l’objectiu d’informar correctament els veïns i resoldre tots els seus dubtes sobre aquest tema. Cal tindre en compte, a més, que l’aplicació efectiva del sistema de recollida no s’efectuarà fins que tota la ciutadania estiga informada.

El nou sistema introdueix noves rutes i renova la flota de vehicles. Al mateix temps, millora la recollida selectiva, fomenta la inclusió social i l’ocupació de persones amb discapacitat i informatitza el seguiment de tot el servei.

Altres novetats seran la millora de la periodicitat i la intensitat de la rentada dels contenidors i la inspecció del servei que presta l’empresa contractada, conforme al que s’estableix en el contracte.

A més, es millorarà la recollida de la resta de residus (envasos lleugers, vidre, restes de poda/jardineria, voluminosos, etc.) i es renovaran els contenidors.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha recordat la importància de reduir el depòsit de residus mesclats al contenidor gris, de fracció resta, per a evitar la penalització econòmica prevista en la nova normativa. ‘L’Ajuntament pretén així oferir el millor servei als seus ciutadans, complint amb la legislació i continuar avançant en el compliment dels objectius sostenibilitat’, ha explicat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà