El comerç local ix al carrer del 3 al 5 de maig en la Fira del Comerç de Riba-roja

feria del comercio ribarroja

Un centenar d’expositors mostraran productes i servicis en la Plaça Adolfo Suárez

La Fira del Comerç de Riba-roja de Túria complix 22 anys com a referent dels certàmens comercials a la Comunitat Valenciana. Un gran aparador comercial amb prop d’un centenar d’expositors que coparan la popular Plaça Adolfo Suaréz i adjacents del 3 al 5 de maig.

De nou, comerciants i visitants gaudiran d’una gran varietat d’activitats musicals i d’animació, destinades a un ampli espectre de la població amb una atractiva oferta de productes, que el teixit comercial posarà a l’abast del visitant.

El certamen és una ocasió excepcional i una targeta de presentació única del comerç local de Riba-roja de Túria que es planteja amb l’objectiu de donar a conéixer el producte i la gastronomia local. ‘Riba-roja és un poble viu, ple d’activitat i amb un teixit comercial pròxim, modern i atractiu per al visitant, que tindrà l’oportunitat de donar-se a conéixer en este gran aparador que és la Fira del Comerç i que any rere any suma noves propostes lúdiques i d’oci que són l’afegit perfecte per a este cap de setmana comercial’, assenyala l’alcalde, Robert Raga.

De nou enguany i com a al·licient per als comerciants, la celebració de la Fira, en la qual participa activament la ‘Associació de comerciants i professionals de Riba-roja de Túria’ AGRUPA, coincidix amb el Dia de la Mare, un incentiu per a les vendes durant el tradicional primer diumenge de maig.

Els assistents podran trobar tot tipus de productes i servicis; immobiliaris, bancaris, agències de viatges, clíniques de fisioteràpia i estètica, amb els quals obsequiar al seu ésser estimat o bé donar-se un capritx.

Per a obrir boca, este divendres 3 de maig a les 18.30 hores quedarà inaugurada el GastroFira, un espai gastronòmic en el qual degustar les especialitats dels bars i restaurants locals; El Racó de Nacho, la Terrassa Bar Maldonado, SinTsis Café, Bar la Isla, Ludoteca Tonight, Pub Cocoa, Bar Poliesportiu i Tito’s Café Bar, que ja tenen obertes les reserves per als dies de Fira. La GastroRiba estarà animada durant la vesprada del divendres per l’espectacle musical ‘Mi Villana Favorita’ a partir de les 19.00 hores i a les 23.30 hores, la popular Orquestra La Fiesta, oferirà un directe ple de força i moltes sorpreses.

L’exposició comercial s’obrirà el dissabte 4 de maig a les 18 hores i fins a les 22 hores els visitants tindran l’oportunitat de recórrer tots els seus carrers. La inauguració oficial de la Fira serà a càrrec de l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i del regidor de Comerç, José Ángel Hernández, “la combinació de la restauració i l’exposició de productes i servicis és una aposta interessant que en els últims anys ha funcionat com un reclam al certamen al qual, any rere any, acudixen més de quatre mil persones, a la recerca de diversió, oci i un gran aparador en el qual fer les seues compres’, matisa l’edil.

El diumenge 5 l’horari s’ampliarà matí i vesprada, d’11 a 14 i de 17 a 21.30 hores. Durant les dos jornades, el públic visitant podrà gaudir d’inflables i atraccions infantils; tirolina, rocòdrom, spiderman, escombrariaire, ludoteca infantil, taller de maquillatge i jocs populars. A més es realitzarà la cercavila ‘Belle Epoque’, acompanyat d’un espectacle itinerant de pianista amb ballarina que sorprendrà amb les seues espectaculars coreografies sobre el piano.

Un any més, l’associació Bunyoleres del Poble oferiran als visitants els seus deliciosos bunyols amb xocolate, gentilesa de l’Ajuntament de Riba-roj.

A les 19 hores, la música arribarà de la veu de Voulez Vous The Xou, amb un especial tribut al mític grup suec de gran popularitat en la dècada dels anys 70, ABBA i a mitjanit, l’Orquestra la Tribu posarà la guinda a la jornada amb el seu ampli repertori de música pop en espanyol dels anys 80 i 90.

Durant la jornada dominical del 5 de maig, a les atraccions infantils se sumarà una cercavila de mascotes que farà les delícies dels més xicotets i xicotetes. A les 12.30 hores, el públic familiar podrà presenciar l’espectacle ‘El Gran Circo’, amb cançons infantils populars, màgia, acrobàcia i moltes sorpreses. Ja a la vesprada, a les 19.30 hores, gran musical infantil ‘Maléfica, la historia de Aurora’, tancarà el programa d’activitats lúdiques.

Bono Comerç

La campanya ‘Bono Comerç’ impulsat per l’Ajuntament de Riba-roja en 2023, va suposar una injecció econòmica total de 217.000 euros entre els comerços adherits a la iniciativa municipal, gràcies als 2.170 bons per valor de 100 euros cadascun d’ells que el consistori va posar a la venda. La campanya pública és fruit del conveni subscrit el 24 d’octubre de 2023 entre l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Servicis i Negació de València amb l’objectiu d’intensificar l’activitat econòmica en el municipi mitjançant la promoció i dinamització del sector comercial local, amb l’estímul de les compren el període de vigència de la iniciativa.

El consistori va destinar 108.500 euros als bons dels comerços, la qual cosa suposa el 50% sobre el total posats a la venda, i altres 108.500 euros, els restants 50% que va aportar, al seu torn, els veïns de la localitat que va adquirir els bons a través dels sistemes disposats a este efecte, causant una reactivació de l’activitat econòmica local.

“Continuarem fent suport al nostre teixit comercial amb mesures que ajuden a dinamitzar i a reactivar el sector. El comerç de proximitat és un motor important de la nostra economia, al mateix temps que vertebra els barris i els dona vida”, subratlla José Ángel Hernández.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà