Nou servei públic de neteja de parcel·les en La Pobla de Vallbona

Neteja parce·les Pobla Vallbona

Una nova ordenança municipal regula la neteja dos vegades a l’any dels terrenys i parcel·les del municipi

L’Ajuntament de La Pobla de Vallbona ha elaborat una nova ordenança municipal que ha entrat en vigor este mes d’octubre i que regula la neteja dels terrenys i solars de la localitat, que s’haurà d’efectuar dos vegades a l’any. L’objectiu és el d’assegurar un òptim manteniment dels solars i evitar les continues notificacions a aquells propietaris, sobretot empreses, que no els mantenen nets. En 2017 han estat més de 750 requeriments de neteja enviats als veïns, fet que comporta un retard en el compliment de la norma.

Per tal d’agilitzar i facilitar les neteges, el consistori posarà en marxa un servei públic de neteja dels solars i parcel·les. Els interessats hauran de solicitar-lo i abonar la taxa de preu públic pertinent. L’Ajuntament serà l’encarregat de contractar l’empresa que es faça càrrec de la seua neteja.

La nova norma estableix que els terrenys i solars han de netejar-se dos voltes a l’any. Així, als mesos de maig i novembre els terrenys urbans hauran d’estar nets d’herba, enderrocs i qualsevol tipus de deixalla. L’Ajuntament realitzarà a partir d’ací una inspecció i en cas d’incompliment s’aplicarà la sanció prevista en l’ordenança. L’objectiu és evitar els problemes d’incendis o inundacions que es produeixen per la falta de manteniment en els camps i solars.

A més, l’ordenança també contempla que els solars classificats dins del terreny urbà hauran de comptar amb una tanca perimetral que evite escorrenties de terra a la calçada i que l’herba envaïsca les voreres.

“Amb esta norma s’agilitza el funcionament de l’administració i en definitiva el compliment de l’ordenança, amb la qual cosa aconseguirem un terme més net i millor qualitat ambiental”, ha assegurat el regidor de Serveis Municipals, Juan Aguilar. A més, ha afirmat que es dóna resposta a les demandes dels veïns que veien com la falta de neteja en alguns casos podia provocar plagues, incendis en estiu o inundacions en temporada de pluges.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà