Es presenta en Llíria el nou model de Serveis Socials per al Camp de Túria, Els Serrans i El Racó d’Ademús

Serveis Socials Camp Túria

Les localitats gestionaran directament els recursos del finançament rebut des de la Diputació i la Generalitat, atenent a les seues pròpies necessitats

Llíria ha sigut l’escenari triat per a presentar el nou model autonòmic de Serveis Socials per a les comarques del Camp de Túria, Els Serrans i El Racó d’Ademús, en un acte que ha estat presidit per l’alcalde de la localitat, Manolo Civera, i la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando. A la presentació han assistit, a més, els alcaldes, regidors i tècnics de les poblacions de les tres comarques valencianes.

La secretària ha explicat que el nou model de finançament ha volgut apostar per la implementació municipalista, és a dir, que siguen les pròpies localitats les encarregades de gestionar el finançament rebut a través de la Diputació i la Generalitat, per tal d’administrar directament els recursos una volta analitzades les realitats i necessitats socials del municipi.

Per tal de dur-ho a terme, el primer pas ha sigut reforçar el personal dels equips base, amb l’objectiu de que tots els municipis compten, en el període 2017-2019, amb un grup professional format per un treballador social, un educador social, un psicòleg, un auxiliar administratiu i un assessor jurídic.

A més, el nou model també inclou un increment del finançament, que només al Camp de Túria ha sigut del 225%, amb un total de 1.894.053 euros. En el cas concret de Llíria, l’increment de la inversió ha sigut del 219%, passant de 89.563 euros en 2016 a 285.882 euros en 2017.

“L’objectiu és crear una xarxa que permeta compaginar els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials”, ha declarat la secretària autonómica. Per la seua banda, l’alcalde de Llíria ha afirmat que “és un orgull que Llíria siga la ciutat elegida per a la presentació d’un model que millora qualitativament un dels pilars més bàsics del nostre estat del benestar, especialment en un moment en què es treballa per recuperar l’estabilitat perduda després de la crisi econòmica”.

El diputat autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre, que també ha participat en la jornada, ha declarat que “este nou model ha suposat un nou jaciment d’ocupació per a persones ben preparades i titulades que fins ara estaven en l’atur o amb poques possibilitats de trobar feina, així com també la vertebració d’un model de Serveis Socials universal per a tot el territori valencià que dona una resposta efectiva i real a la ciutadania”.

Compromís Llíria serveis socials

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà