L’Eliana adjudica la nova neteja viària per 10 milons d’euros per a deu anys

limpeza viaria

Acciona serà l’empresa encarregada de desenvolupar els treballs

L’Ajuntament de l’Eliana ha adjudicat el nou sistema de neteja viària per als pròxims 10 anys a l’empresa Acciona per un import de 10.848.847,99 euros més IVA.

Una decisió que es va aprovar en el ple de març i que va comptar amb els vots a favor del PSPV i Compromís; l’abstenció de VOX i el vot en contra del PP. “Una vegada més, el PP demostra que no vol treballar pels veïns de l’Eliana. No els importa millorar la qualitat de vida dels elianers, voten en contra dels nous serveis, de projectes de futur. En definitiva, el PP no vol el progrés a l’Eliana”, ha explicat l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent.

En les pròximes setmanes es posarà en marxa un nou sistema adaptat a les noves necessitats del municipi: més modern, de major qualitat, més eficient i més sostenible. “En definitiva, un servei que millorarà considerablement la qualitat de vida de la ciutadania de l’Eliana. Unes millores molt demandades per la població”, ha indicat Torrent.

El nou sistema implantarà un servei d’aigualeig amb camió cisterna 365 dies a l’any; cinc agranadores amb peó i conductor de les quals tres s’assignaran als barris augmentant la freqüència de pas de sis a tres setmanes i un en l’àrea central que desenvoluparà els seus treballs sis dies per setmana millorant la freqüència de dos dies de l’actual servei.

S’implanta un servei de cisterna herbicida amb vehicle que utilitzarà herbicides d’agricultura ecològica. Dos equips complets de desbrossament manual amb conductor i peó, es renoven les 315 papereres públiques i apareix el sistema de neteja de solars municipals.

Les freqüències en àrea central milloraran l’agranada manual amb neteja diària de dilluns a dissabte i reforç d’una jornada de vesprada, els dijous, en els tres mesos d’estiu. Hi haurà una agranadora mixta amb conductor i dos peons els diumenges i festius i una agranadora mixta amb conductor i dos peons dues vegades per setmana.

Quant als barris, l’agranadora mixta amb conductor i peó passarà cada 3 setmanes, la qual cosa redueix la freqüència actual que era cada 6 setmanes i amplia el pas cada dues setmanes en 12 dels 42 sectors (una millora de l’empresa).

En els espais públics una vegada per setmana l’agranadora mixta amb conductor i peó; dues vegades per setmana al Parc de la Pinada a l’estiu i tots els dies al poliesportiu en la setmana esportiva que se celebra el mes de juliol. A més, l’agranadora mixta amb conductor i peó recorrerà 1 vegada cada 15 dies les vies principals del municipi.

La plantilla s’ampliarà a 22 treballadors (actualment hi ha 11): un encarregat-conductor, no conductors i 12 peons.

Pel que fa als mitjans materials, es destinaran més de 2.300.000 euros per a renovar el 100% de la flota de 32 vehicles i maquinària adscrita que consisteix en cinc agranadores amb insonorització millorada, nou bufadores elèctriques, tres carros agranadors manuals d’assistència elèctrica, un camió cisterna, sis desbrossadores elèctriques i un furgó de neteja de papereres; entre altres, fins a aconseguir els 32 nous mitjans.

“Totes aquestes millores no sols garanteixen una neteja més eficient i efectiva dels carrers, sinó que també tenen un impacte positiu en el medi ambient i en la salut pública. A més que complim amb una demanda ciutadana que reclamava millorar el servei”, ha finalitzat l’alcalde de l’Eliana.

“La neteja és una cosa de tots i de totes. Podem augmentar màquines, eines, personal… però la neteja del nostre poble depén de cadascun de nosaltres. Amb un sol gest podem aconseguir tindre una ciutat més neta. Que l’Eliana estiga sempre neta depén de nosaltres”, ha conclòs Torrent.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà