La desocupació baixa del 10 per cent a la Pobla de Vallbona

Les xifres més baixes des de gener de 2009

Les xifres de l’atur a la Pobla de Vallbona van millorant de forma progressiva i en els mesos de novembre i desembre s’ha aconseguit situar la taxa d’aturats en el municipi poblà per davall del 10 per cent de la seua població activa situant-se en el 9,92% i 9,86%, respectivament. Són les xifres més baixes des de gener de 2009 a la nostra població.

El nivell de la desocupació a la Pobla de Vallbona està registrant un perllongat descens, segons ha indicat el consistori local en un comunicat en que ha detallat que des de l’any 2008, les dades de la desocupació van registrar un continu creixement: de 5,58% que existia el gener d’eixe any es va passar a un 9,43% el gener de 2009. El gener de 2010 s’havia aconseguit el 12,72%; el gener de 2012, la xifra apuntava a un 15,01%. El punt més alt es va registrar l’abril de 2012: llavors, un 16,36% de la població activa de la Pobla de Vallbona mancava d’un lloc de treball.

En el final dels anys 2012 i 2013 es va aconseguir rebaixar aquesta taxa per sota del 15%. El desembre de 2014 es va baixar del 14% de taxa de desocupació. Des de llavors, les xifres d’atur han anat baixant de forma gradual i, en la segona meitat de 2016 i durant tot el 2017, es va anar accelerant la creació de llocs d’ocupació: el desembre de 2016 la xifra es va situar en l’11,05% (xifra similar a la d’abril de 2009), mentre que el 2017 acaba amb un percentatge d’aturats que no es registrava des de gener de 2009.

El regidor de Desenvolupament Local en l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Javier Nóvoa, es mostra feliç però caut amb aquestes dades i destacat que “és important que l’ocupació torne a generar-se en la nostra població, encara que les xifres encara estan lluny de ser tan bones com ens agradaria”. Nóvoa ha apuntat que encara que s’aprecia una tendència de descens en la taxa de l’atur, “és prompte per a llançar les campanes al vol”.

“Hem de seguir treballant perquè siga la iniciativa privada qui s’encarregue de seguir creant llocs de treball, corresponent al consistori dinamitzar el mercat laboral amb una resposta àgil i precisa a les demandes d’ocupació”, ha apostillat.

Nóvoa, no obstant això, sí que es mostra content amb una important dada: la taxa d’atur està baixant malgrat que el nombre de treballadors que cerquen un lloc de treball s’està incrementant. “És un matís a tenir en compte: no s’està baixant el nombre d’aturats a la Pobla de Vallbona perquè hi ha cada vegada menys gent cercant una ocupació; al contrari, la població activa està pujant i, malgrat açò, s’està baixant el percentatge d’aturats”. “Açò sí que és una dada que convida a un moderat optimisme”, ha assegurat.

Bon fer de l’ADL i el centre Servef

Nóvoa ha destacat el treball efectuat en l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) de la Pobla de Vallbona, així com en el centre Servef del municipi poblà, que ha reorganitzat la seua base de dades, mentre que des de l’ADL s’han sol·licitat ajudes econòmiques per a promoure l’ocupació i s’ha treballat en l’àmbit local i comarcal, a través del ‘Pacte Territorial d’Ocupació’, per a conéixer el tipus de perfil que genera més demanda de treballadors i treballadores”.

La responsable de l’oficina Servef a la Pobla de Vallbona, Mònica Company, ha explicat que la contractació de personal ha permés “actualitzar i reorganitzar les dades que tenim a la nostra disposició, la qual cosa ens fa ser més eficaces en la resposta que se li dóna a les empreses que sol·liciten treballadors. També controlem l’evolució de cada expedient i hem actualitzat la situació en què es troba cada sol·licitant de treball, així com del currículum que rebem diàriament.

Javier Ruiz, per la seua banda, organitza els treballs que s’escometen en l’ADL de la Pobla de Vallbona. Ruiz assenyala a les ajudes econòmiques arribades des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball, “ens han permés contractar un ampli perfil de treballadors: estudiants que volien completar les seues pràctiques, dos administratius, un arquitecte tècnic, un enginyer d’Obres Públiques, una enginyera tècnica industrial, una arxivera, quatre peons de la construcció, un fuster i un electricista. A més, amb la contractació d’una orientadora laboral es va atendre a 74 persones. Gràcies al seu bon fer, es van aconseguir contractes per a 18 d’aqueixes persones”. Durant l’any 2017, en l’ADL de la Pobla de Vallbona es van registrar 85 contractacions a la Pobla de Vallbona (51 dones i 34 homes), enfront de les 55 de 2016 (39 dones i 16 homes).

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà