Mägo de Oz i Siniestro Total, convidats de luxe de Sona la Dipu en la Pobla

sona2Fuego Amigo, Linqae i Samuel Reina protagonitzaran la semifinal

El parc municipal Benjamín March Civera de La Pobla de Vallbona acollirà una nova cita amb el certamen musical Sona la Dipu el pròxim dissabte, 22 de setembre. Al llarg de la nit, Mägo de Oz i Siniestro Total demostraran per què són dues de les formacions més longeves del rock estatal.

D’altra banda, els grups Fuego Amigo, Linqae i Samuel Reina protagonitzaran l’última semifinal del concurs musical per a nous valors organitzat per la Diputació de València.

A finals del passat mes d’abril, Mägo de Oz va començar la gira per a celebrar els seus trenta anys de trajectòria. Des d’eixe moment, el grup ha recorregut bona part del territori espanyol i, també, Amèrica Llatina (Mèxic, Xile, Argentina, Equador i Colòmbia, entre d’altres). El tour seguirà fins al mes d’octubre i La Pobla de Vallbona serà una de les seixanta localitats per on passarà el grup encapçalat per Txus di Fellatio i les seues festes d’aniversari. El públic podrà gaudir de la fusió de rock dur, metall simfònic i sonoritats celtes que caracteritza a la banda amb composicions com “Fiesta pagana”, “La costa del silencio” o “H2Oz”. Actualment, Mägo de Oz compagina les actuacions en directe amb la gravació del seu pròxim disc.

Siniestro Total va debutar el juny de 1982 amb Ayudando a los enfermos (DRO). Aquell EP contenia temes com “Ayatollah” o “Matar jipies en las Cíes” que deixaven clares les seues coordenades: punk-rock gallec contra l’avorriment general. Més de trenta anys després, Julián Hernández es manté al capdavant de la formació i segueix donant mostres de la seua qualitat com a lletrista i músic. El seu últim llançament va ser el vinil de 10 polsades El mundo da vueltas (Trilobite Records), on es van recopilar temes enregistrats entre 2013 i 2016 que s’havien publicat prèviament a través d’Internet. En els seus concerts no falten els temes extrets de discos llegendaris com Menos mal que nos queda Portugal (DRO, 1984), Bailaré sobre tu tumba (DRO, 1985) o Me gusta cómo andas (DRO, 1988), entre d’altres.

Eixa mateixa nit, la localitat del Camp de Túria serà testimoni de la quarta semifinal del certamen Sona la Dipu. Fuego Amigo, Linqae i Samuel Reina són les bandes que intentaran convèncer el jurat per aconseguir la seua classificació per a la final del concurs.

El trio Fuego Amigo va debutar el passat mes de gener amb l’EP autoeditat Ritmo permanente. Les seues cançons tenen reminiscències del so dels 90, amb línies de guitarra potents, melodies enganxoses i ritmes que van des del grunge, passant pel hardcore fins al punk-rock.

D’altra banda, Linqae és un quintet d’indie-rock amb tocs d’electrònica. El seu primer llançament, Collapse, va veure la llum en 2012. Tres anys després van editar l’EP Electric Waves. Ara presenten els temes de Subsoviet, quatre cançons que serveixen per a explorar els sons i ritmes actuals.

Per últim, el cantant Samuel Reina substituirà Nuc, banda anunciada en un primer moment. Després de foguejar-se en diverses formacions valencianes, el vocalista va decidir emprendre el seu camí en solitari. Així, a finals de 2015 va editar el disc Alarms amb onze tonades de folk marcades per la seua particular veu. El segon àlbum de Samuel Reina, Simulacros de naufragio, veurà la llum pròximament.

Aquesta fase de la competició s’hauria d’haver celebrat el passat 8 de setembre a Manises, però la baixa mèdica del cantant de Sidecars va obligar a suspendre l’espectacle.

D’aquesta manera, la final del Sona la Dipu tindrà lloc el divendres, 28 de setembre, a Gandia. Per últim, el guanyador del certamen es donarà a conèixer en octubre en la ciutat de la ceràmica.

L’obertura de portes serà a les 20:00 hores i les actuacions començaran a partir de les 21:00 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà