Primers passos per a l’agermanament de la Pobla i el municipi xinés de Zhouwo

chinos

Tres regidors han anat set dies a terres xineses

El viatge escomès per tres representants del consistori de la Pobla de Vallbona a terres xineses ha finalitzat amb un balanç molt positiu. Els regidors Juan Aguilar (Cupo), Fran Esteban (Compromís) i Javier Descalzo (EU) han passat set dies en el comtat de Wuqiang, amb l’objectiu d’establir una relació més estreta entre els municipis de la Pobla de Vallbona i Zhouwo.

Durant una setmana, els representants poblans van visitar Zhouwo i van conéixer una localitat que desitja implantar el sistema educatiu que s’empra en terres valencianes. També s’han interessat per establir relacions comercials amb la Pobla de Vallbona, tan les orientades a la compra de mercaderies agrícoles (cítrics i hortalisses) i productes fitosanitaris (de tipus ecològic) com pel que fa a l’explotació de l’àmbit turístic.

Zhouwo és una localitat eminentment agrícola que, en els últims anys, ha apostat per la formació musical per a tots els seus residents. També està interessat a dinamitzar el seu creixement com a localitat i seguir uns criteris d’ordenament urbanístic ben fonamentats: per açò, van sol·licitar assessorament als representants poblans, els qui van aportar les seues experiències pròpies per sol·licitud dels seus interlocutors xinesos.

Entre els projectes de les autoritats de Zhouwo està adoptat mesures que ja han sigut implementades a la Pobla de Vallbona, en diversos àmbits i sempre amb grans resultats. Alguns exemples d’aquestes mesures són les executades en matèria mediambiental (recuperació d’espais degradats, horts urbans, embornal de CO2). També es van mostrar interessats per conéixer el mètode emprat pels productors poblans per a internacionalitzar l’exportació de productes i van ser constants les seues preguntes per a conéixer les pautes que se segueixen en el desenvolupament urbanístic de les autoritats de la Pobla de Vallbona.

Els regidors han destacat la voluntat del municipi xinés per diversificar la seua relació amb la Pobla de Vallbona. “Per al nostre municipi, l’ocasió es presenta propícia per a establir unes relacions bilaterals que permeten intercanviar experiències entre els habitants d’ambdues localitats, bé siga a través de programes d’intercanvis culturals o bé a través de noves relacions estratègiques i de desenvolupament econòmic”.

Es van signar dos acords: el primer estableix que els municipis es constitueixen com a ‘Pobles Amistosos’, que tenen una voluntat comuna per a desenvolupar les seues respectives economies i desitgen aconseguir un major grau de desenvolupament gràcies a l’associació d’ambdues poblacions. Les autoritats xineses ja han dedicat una sala a la Pobla de Vallbona en el Museu de la Música de Zhouwo, que servirà per a promocionar internacionalment a la nostra localitat.

El segon acord se centra en l’àmbit de la cooperació turística per a impulsar mesures que contribuïsquen a aprofitar els avantatges de cada localitat i els permeten aconseguir un major desenvolupament en l’àmbit nacional, basat en un turisme cultural i respectuós amb el medi ambient.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà