La Pobla de Vallbona rehabilita el trinquet amb més de 200.000 euros

trinquet

Dins del Pla de Trinquets de la Diputació y la Generalitat

El trinquet de la Pobla de Vallbona millorarà les seues infraestructures gràcies al nou projecte de recuperació i rehabilitació que desenvoluparà l’Ajuntament amb una inversió de 236.592 euros del Pla de Trinquets de la Diputació de València i la Conselleria d’Educació, Investigació i Esports.

El director general d’Esports, Josep Miquel Moya, acompanyat per l’alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, ha presentat al trinquet de la Pobla de Vallbona els detalls de les inversions que es realitzaran a través d’aquest nou pla.

Moya ha remarcat la seua satisfacció perquè “durant molt de temps han estat oblidats els trinquets i sabíem que eren moltíssims els pobles com la Pobla de Vallbona que tenien en el seu programa electoral poder rehabilitar aquests trinquets, els carrers de la pilota, els frontons, tots aquells espais on es practica el nostre esport per antonomàsia, què és la pilota valenciana, i que ara serà possible gràcies a aquesta col·laboració entre la Diputació i la Conselleria d’Esports, perquè era una obligació per a nosaltres dignificar-los”.

“Avui eixa realitat ja està més propera per a la Pobla de Vallbona, ara cal posar-se mans a l’obra i començar la rehabilitació amb els 236.592 euros d’inversió del Pla de Trinquets que rebrà el municipi ” ha conclòs el Director General d’Esports.

L’alcalde ha explicat que “este trinquet és importantíssim dins de les infraestructures esportives del nostre poble. D’ací han eixit grans pilotaris, és un gran espai per a la pilota valenciana i amb aquesta inversió podrem recuperar i condicionar les instal·lacions tan necessàries per posar els nostre esport nacional a l’alçada que es mereix”.

El trinquet municipal Miguel Canya de la Pobla de Vallbona és de titularitat pública i ha estat adquirit per l’Ajuntament amb l’objectiu de poder rehabilitar-lo i potenciar la pilota.

Recentment s’ha canviat el paviment, que era una de les principals reivindicacions dels pilotaris a l’hora de jugar.

En esta obra que comença té dos fases. La primera, la que s’executa en estos moment, es va a cobrir el trinquet amb un sobre metàl·lic que permetrà el seu ús independentment de l’oratge. També es va a reparar la galeria lateral que tenia problemes estructurals i que ja fa mesos es va haver de tancar l’accés al públic per motius de seguretat. Amb açò es podrà recuperar tant la galeria lateral per seguir la partida com la galeria del marcador.

Esta primera fase tindrà un cost de 188.000 euros que incialment assumirà l’Ajuntament i que després es subvencionarà dins del Pla de Trinquets de la Diputació i la conselleria. La resta de diners, fins el 236.000 euros de la subvenció, s’invertiran en una segona fase que permetrà la rehabilitació dels vestuaris i els banys.

Pla de Trinquets 2018-2019: més de tres-cents mil euros per al Camp de Túria

El Pla de Trinquets 2018-2019, que compta amb un pressupost de 2 milions d’euros,  invertirà 321.176 euros al Camp de Túria per reformar i millorar els trinquets de la Pobla de Vallbona amb 236.592 euros i el de Vilamarxant amb 84.584 euros.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà