1.123 xalets del nord de la Pobla connectaran a la depuradora

El servei de clavegueram tindrà un cost màxim de 4.500 euros per propietari

L’ajuntament de la Pobla de Vallbona ha elaborat l’avantprojecte que permetrà connectar 1.123 xalets al sistema de clavegueram públic del municipi. Amb aquest estudi, l’ajuntament pretén donar solució al problema generat durant dècades en la zona nord del municipi amb un creixement urbanístic que no va preveure serveis bàsics com el clavegueram i la connexió amb la depuradora.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, assegura que es tracta d’una aposta de l’actual govern per “solucionar problemes que en altres legislatures no s’han volgut veure i s’ha mirat a un altre costat”. Garcia assenyala que els veïns de la zona nord “necessitaven una solució a aquesta falta de serveis que els limita en els seus drets com a propietaris al no poder tramitar llicències d’obres i altres serveis que requereixen comptar amb tots els requisits urbanístics mínims exigits per llei”.

Des de l’ajuntament es considera que és fonamental permetre que les urbanitzacions es connecten a la depuradora i evitar que els veïns hagen de recórrer a fosses sèptiques. “Es tracta d’un requisit legal, però també d’una mesura mediambiental i de salut pública, perquè cal evitar que es puguen produir abocaments en els aqüífers que puguen afectar la qualitat d’aigua”.

En l’avantprojecte realitzat s’ha detectat l’existència de 1.123 xalets construïts en urbanitzacions que no estan connectades a cap depuradora. L’objectiu és realitzar la construcció de col·lectors principals que permeten acostar el clavegueram a totes les urbanitzacions i a partir d’ací que els habitatges es connecten a la xarxa.

L’ajuntament ha estimat un cost màxim de 4.500 euros per propietari que pot veure’s reduït en funció de les rebaixes en les licitacions, les noves connexions a l’aigua potable i les ajudes europees i d’altres administracions. El cost serà repercutit en la factura als veïns afectats en un termini de 10 anys o superior per a facilitar el pagament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà