“El CebaRock és el punt de partida de la recuperació real del públic”

Fran Esteban, regidor de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona
El regidor de Festes de la Pobla, Fran Esteban. FOTO: PAU TINEO.

Fran Esteban, regidor de Festes, Música i Turisme de la Pobla de Vallbona

El pròxim 19 de juny torna a la Pobla de Vallbona el CebaRock, després d’un any d’aturada obligada per la pandèmia. Aquesta tretzena edició ho fa amb Zoo, que actuarà abans en l’estadi olímpic de Barcelona, dins d’una gira de més 20 concerts aquest estiu.

Com serà aquesta edició del CebaRock?
Enguany ve Zoo. És molt important que grups d’aquest nivell vulguen actuar a la Pobla perquè ens ajuda a consolidar encara més el festival i ens dona una imatge a nivell nacional. Encara així és tot un repte tirar avant aquesta edició, però entenem que cal apostar per la cultura i eixir d’aquesta situació el més dignament i ràpidament possible. Una manera de fer-ho és fer costat als sectors de la cultura i la música fent tot el que puguem fer en l’actual situació, però és complicat.

Quanta gent podrà assistir al concert?
Per a aquesta edició anàvem a traure només 400 entrades, però arribarem a posar a la venda 850 entrades. Eixe és el màxim que podem traure en taquilla perquè no disposem d’espais més amplis per a albergar aquest tipus de concerts amb les mesures que hem de complir. El concert serà a l’aire lliure a l’esplanada davant de l’institut la Vereda, on ja es va fer el Festardor abans de la pandèmia. El públic estarà assegut amb la distància de 1,5 metres entre les cadires i amb la màscara posada. Les portes s’obriran a les 9 de la nit, una hora abans de l’inici del concert.

Com és la resposta del públic fins ara?
Les primeres 400 entrades que es van posar a la venda van volar en tot just unes hores i aquestes segones han durat un parell de dies. Encara queda alguna, però no es poden vendre més per l’espai del qual disposem per a complir totes les mesures.

El CebaRock serà l’esdeveniment més multitudinari a la Pobla des que va començar la pandèmia. És un punt de partida per a recuperar aquest tipus d’esdeveniments amb públic?
Les sensacions en aquest moment són bones. La vacunació continua avançant i es preveu que la situació vaja a millor. Aquest festival per a nosaltres és el punt de partida per a una recuperació real del públic. Sempre amb les condicions marcades en cada moment, però cal animar la gent que assistisca a concerts, al cinema, al teatre.

S’ha demostrat que són espais segurs?
Són espais segurs perquè amb tot el que hem realitzat fins ara no hem tingut cap incidència. No hi ha hagut cap cas en cap de les actuacions programades. Estem contents i confiats que són espectacles de risc zero, sempre complint al màxim totes les mesures en cada moment.

Com s’ha mantingut la gestió cultural a la Pobla durant aquesta pandèmia?
Sempre hem programat actuacions excepte quan es va haver de parar. Hem fet actuacions a la Casa de la Cultura amb un aforament molt reduït. En aquest moment tenim habilitades 253 butaques de les 380, depenent de les mesures de cada moment. S’ha programat teatre per a adults i per al públic infantil, música, concerts…, perquè pensàvem que cal apostar per la cultura, encara que la situació no fora la més idònia. És un dels sectors, el de la cultura i la música, que més ha patit amb les conseqüències d’aquesta crisi sanitària i econòmica, tant els professionals com les empreses.

Hi haurà una programació d’esdeveniments aquest estiu a la Pobla de Vallbona?
Sí que farem festes d’estiu. Hem preparat una programació amb actes culturals per a totes les edats. Hi haurà musicals infantils, un musical de ‘Queen’, concerts de la corporació musical, actuacions de música gosspel, de cambra. Es tracta d’apostar en la mesura del possible per aquesta mena d’esdeveniments per a intentar estabilitzar el sector cultural i musical i que tant les empreses com els professionals tinguen una esperança que passe tot això i que puguen recuperar la seua activitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà