La Pobla de Vallbona celebra la seua ‘passió per la ceba’ amb una fira única

fira d ela ceba

El dia gran és dissabte al Parc Municipal amb paella gegant, exposicions i la muixeranga d’Algemesí

La Pobla de Vallbona ha inaugurat hui la primera Fira de la Ceba amb el lema “Passió per la ceba”. L’Ajuntament promou durant aquesta setmana l’atractiu turístic, cultural i gastronòmic d’aquesta verdura, tan arrelada al poble, amb un munt d’activitats que tindran el colofó dissabte amb el Dia de la Ceba al Parc Municipal.

Hui al matí, hi ha hagut al mercatrepartiment al veïnat de bossesamb un quilo de ceba autòctona, juntamentamb el programa d’aquestsdies i d’unfotoreclamon les persones de la Poblas’hanfet fotos ambcartells de frases fetes al voltant de la ceba.

Dimecres, a les 19 hores a la Casa Gran, hi hauràl’exposició i la conferència «La Pobla i la ceba», juntament amb la degustació dels plats exclusius dissenyats pel cuiner Paco Santamariaambmotiu de la fira.

Dijous, a partir de les 20 hores, serà el Dia del Folklore Valencià davantl’Ajuntament, ambalbades al voltant del món de la ceba i dansesacompanyades per la colla de dolçainers i tabaleters del Camp del Túria.

Dissabte, des de les 10.30 hores al Parc Municipal, és el dia gran de la ceba amb un muntd’activitats per a totselspúblics.

La jornada començaamb un esmorzar popular i la degustació de plats de ceba dissenyatsper PacoSantamaria. 

A les 11 hores hi haurà una exposició de tractors, carros i rossinsd’horta, juntamentambuna exhibició de coms’encaixaven les cebes.

A la mateixa hora obrirà el racó «L’Horta» amb una conferència i l’exposició fotogràfica «La Pobla, el poble de la ceba», sobre la història i la tradició de la ceba al municipi. 

D’11.30 a 12.30 hores, obrirà el racó infantil «Menuts» amb animacions de l’horta, seguit, a les 12.30 hores, de la desfilada amb carros i rossins d’horta acompanyats per la colla de tabalers i dolçainers de la Pobla, Meliana i Puçol.

A les 13.30 hores, hi hauràlliurament de reconeixementsalsparticipants, i, a les 14 hores, dinar de paella gegant.

De vesprada, el programa continuaamb la degustació de cervesa artesana autòctona de la localitat (18 hores), lliurament de reconeixementsalsparticipants (18.30 hores) i l’espectacle de la muixeranga “La nova d’Algemesí”.

El fi de Firaserà a partir de les 23 hore samb la festa Arabesco ambels Dj José Coll i Nacho Penades, entre d’altres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà