La Pobla de Vallbona obri el segon Pla de Revitalització i Millora del Nucli Històric

carrer de la Pobla

L’Ajuntament destina 22.000 euros a la recuperar edificis i fomentar el comerç a la Vila a obres

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona publica les ajudes del Pla de la Vila amb l’objectiu de revitalitzar el nucli històric. Es tracta de la segona edició del programa de subvencions que enguany compta amb 22.000 euros i amb els que es vol fomentar la recuperació d’edificis i fomentar la millora dels negocis en esta àrea del municipi.

En funció de la catalogació de l’immoble, les ajudes es destinen a la millora d’edificis, a la rehabilitació de façanes i cobertes, balcons, fusteria i baixants entre d’altres. També per a l’eliminació d’elements impropis, cablejats de façana i altres tipus de subministraments així com la demolició d’edificis sense valor patrimonial i les noves construccions. A més a més, es concedixen ajudes a les reformes interiors d’immobles.

Per a aquelles empreses que s’instal·len a la Vila amb establiment obert al públic, l’Ajuntament preveu ajudes tant per a reformes en interiors com exteriors del negoci i l’adquisició de béns d’equip amb l’objectiu de revitalitzar econòmicament esta àrea del municipi.

A més de les ajudes directes a les obres, també se subvencionaran els treballs tècnics per a l’elaboració de la documentació necessària, la tramitació de l’Informe d’Avaluació de l’Edifici de la Comunitat Valenciana IEE- CV i els treballs arqueològics.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, assenyala que este és el segon any que s’oferixen ajudes econòmiques a la recuperació de la Vila i destaca la finalitat de millorar i revitalitzar un entorn que patrimonialment té molt de valor i que ha estat descuidat molts anys. “Volem que el nucli històric estiga viu i facilitar al veïnat arreglar les seues cases al mateix temps que donem valor a la Vila”.

Les sol·licituds poden presentar-se fins al 30 de setembre i optaran a les ajudes pel sistema de concurrència competitiva.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà