La Pobla de Vallbona dona suport als agricultors per a la instal·lació del degoteig

tarongers

Es tracta de 12.000 fanecades de terreny

El ple municipal aprova una moció de suport als agricultors i implantar el reg per degoteig als camps de la Pobla de Vallbona. Són els terrenys inclosos a la zona nord de la localitat. Es tracta de 12.000 fanecades de terreny que actualment reguen de la canal del Túria i altres pous de la zona nord a més d’algunes zones de secà perquè no els arriba la pressió de l’aigua actualment.

Este suport permetrà que els llauradors de la Pobla de Vallbona puguen rebre els més 18 milions d’euros d’ajuda de la Conselleria d’Agricultura per a la modernització dels sistemes de reg.  12 milions aniran destinats a construir un dipòsit d’aigua i la canalització principal per al  regadiu per degoteig per a tots els terrenys de la zona nord adherits. A més, se subvencionarà el 50% del cost de la instal·lació de la xarxa secundària i terciària, valorada en més de 6,5 milions d’euros.

El suport consistorial és necessari perquè els agricultors puguen rebre unes ajudes que en 2023 és l’última oportunitat per acollir-se a elles. Per este motiu, el govern municipal ha instat a l’aprovació de la moció en el mateix ple i ha buscat el consens amb l’oposició, ja que tot i sol·licitar-se ara, este projecte tindrà una implantació a llarg termini. La moció s’ha aprovat per unanimitat de tots els partits polítics el que garantirà la seua aplicació en el futur.

L’acord plenari recull que l’ajuda es farà en funció de les necessitats i disponibilitat del moment i suposarà o bé el pagament dels interessos del préstec necessari per a fer les instal·lacions o bé un suport econòmic sobre el cost de la inversió.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, va destacar durant el ple que les ajudes seran només per a aquelles persones que s’acullen des d’un primer moment al projecte amb l’objectiu d’incentivar que siguen el nombre més gran de llauradors i aconseguir el menor cost possible per cadascun d’ells.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà