Operació policial ‘Horta’: 72.472 quilos de producte hortofructícola controlats al Camp de Túria

S’han realitzat 500 intervencions amb huit detinguts

Huit detinguts, 850 tones de producte hortofructícola controlades i 500 intervencions és el balanç de l’operació policial ‘Horta’ que desenvolupa la Policia de la Generalitat i que ha arribat al seu equador.

En els dos primers mesos de la campanya, que va començar al març i es desenvoluparà fins a finals de juny, s’ha identificat a 1.035 persones i 1.735 vehicles han sigut controlats amb l’alçament de 121 actes, segons la Generalitat.

De les prop de 850 tones de producte controlat, 566.322 quilos corresponen a la província de València; 169.890 a Alacant i 105.500 a la província de Castelló.

Per comarques, destaquen els 138.200 quilos a la Ribera Alta, seguit dels 131.400 quilos de La Serrania; els 90.000 de L’Horta Nord; 77.340 de la Marina Baixa; 72.472 del Camp de Túria i 60.400 quilos del Baix Maestrat.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luís Aguirre, s’han reunit en la cooperativa Sant Josep de Borriana amb agricultors de la zona i han visitat un punt de control i vigilància de la campanya de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional, que abandera l’operació coordinada amb agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil.

Segons Núñez, en la zona d’Almenara durant el mes d’abril s’han produït més de deu robatoris en explotacions agràries.

Amb l’operació es vol controlar la traçabilitat en la venda dels productes hortofructícoles sostrets en les zones agrícoles de la Comunitat i que no estan acreditats de manera legal.

La consellera ha afirmat que es continuaran posant tots els mitjans perquè els agricultors exercisquen la seua activitat amb les màximes condicions de seguretat i garanties i ha mostrat la seua preocupació per l’increment de robatoris en extensions agrícoles.

En aquest sentit ha demanat a la delegada del Govern, Pilar Bernabé, que inste l’Executiu central que dote a les forces i cossos de seguretat de tots els mitjans materials i humans per a garantir la seguretat “no sols dels agricultors sinó de tots els ciutadans”, i ha apuntat que sol·licitarà un enduriment de les penes, tal com reclama el sector agrari.

Per part seua, José Luis Aguirre ha assenyalat que els agricultors i ramaders es troben “desprotegits” pel temor a patir robatoris en les seues explotacions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà