La Pobla de Vallbona estalviarà 1.234 m3 d’aigua a l’any amb l’eliminació de tanques vegetals

eliminación setos lapobla

Permetran destinar 5.752 hores de treball a altres serveis de jardineria

L’Ajuntament inicia labors d’eliminació i substitució de tanques vegetals dels espais públics i zones verdes de la població d’acord amb criteris de sostenibilitat, accessibilitat i millora paisatgística. S’eliminaran un total de 11.635 metres lineals de tanques, dels quals es replantaran amb noves espècies altres 2.375 metres.

Les actuacions s’estan duent a terme en rotondes, parterres o corredors interiors, mantenint-se únicament els que tinguen una utilitat com a barrera o pantalla de seguretat o anticaiguda o les que tinguen un valor paisatgística òptim.

La retirada de tanques vegetals es realitzarà principalment en les zones on actuen com una barrera arquitectònica que penalitza la mobilitat del veïnat, on es redueixen els espais útils o generen barreres visuals que ofereixen sensació d’inseguretat entre d’altres.

Aquesta mesura persegueix entre altres objectius, l’estalvi d’aigua destinada al reg, estimat en 1.234 m³ l’any. A més, permetrà reduir la mà d’obra de manteniment en 5.752 hores l’any que es destinarà per a fer altres tasques de major repercussió en el servei de jardineria. Suposarà també l’estalvi en desgast de maquinària i reparacions de maquinària, a més de la disminució en l’ús de productes fitosanitaris i la seua repercussió en el medi ambient i la reducció de generació de residus.

En definitiva, amb l’aplicació d’aquesta mesura es pretén recuperar i millorar els espais verds, i que al seu torn permetrà una millor sostenibilitat i aprofitament dels recursos.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà