Mig centenar de joves s’interessen per formar-se i treballar en Alemanya

Vora el 70% dels joves que s’han entrevistat a la Pobla de Vallbona són xics enfront del 30% de dones

55 joves entre 18 i 27 anys han participat en el procés d’informació i selecció del programa de FP dual en Alemanya. Fins a la Pobla de Vallbona s’han desplaçat joves de tota la comarca de Camp de Túria i d’altres poblacions com El Perelló, Quart de Poblet, Chiva o València i fins i tot s’han interessat per esta iniciativa joves de Granada o de Castella la Manxa. Vora el 70% dels joves que s’han entrevistat són xics enfront del 30% de dones.

Tots ells han rebut informació i han mantingut entrevistes personals amb la delegació alemanya que s’ha desplaçat a la Pobla de Vallbona per informar i seleccionar els joves.

Des de l’àrea d’ocupació de l’Agencia de Desenvolupament Local es va informar a 200 persones registrades en la borsa de treball i altres s’assabentaren a través dels mitjans de comunicació que s’han fet ressò d’esta iniciativa que gestiona l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona juntament amb la Cambra de Comerç de Magdeburg i la ZAV (Agència Estatal d’Ocupació d’Alemanya).

Vora el 70% dels joves que s’han entrevistat són xics enfront del 30% de dones. Tots ells han passat per una exhaustiva entrevista per valorar el seu perfil i els seus interessos per a formar-se i treballar a la regió de Saxonia-Anhalt. Primer hauran de passar per un curs d’alemany de 580 hores.

Els tècnics alemanys busquen els següents perfils: mecànics, atenció d’ancians, electricista industrial, jardineria i paisatgisme, maquinista d’equips de construcció, perruqueria i tècnics d’hostaleria.

El regidor de Desenvolupament Local, Javier Nóvoa, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit de convocatòria i ha assegurat que “continuarem treballant per tal d’inserir laboralment a tota la gent que puguem, siga ací o fora. La Formació professional dual és una bona oportunitat per als joves que vulguen tindre una professió i obrir-se pas en Alemanya”.

El procés de selecció continua obert i qualsevol altre candidat que puga estar interessat pot contactar amb l’Agència de desenvolupament local i adherir-se.

La delegació alemanya també s’ha mostrat satisfeta per la quantitat de joves que s’han acostat fins la Pobla i està previst que tornen en desembre per seleccionar nous candidats.

No Comments Yet

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà