La Pobla de Vallbona elimina la Gala dels Premis Igualtat

gala premios iguladad la pobla de vallbona

El PSPV censura la decisió del govern tripartit

El PSPV de la Pobla de Vallbona ha censurat la decisió de l’actual equip de govern -PP, CUPO i Centrats- d’eliminar la Gala dels Premis Igualtat d’enguany per l’escassa participació en les quatre categories de les quals consta aquest certamen, que haguera aconseguit la seua huitena edició consecutiva.

L’anul·lació d’aquesta gala és, per als socialistes, el “símptoma inequívoc de la gestió realitzada per l’actual coalició de govern, que ha triat deixar de costat aquests premis i ignorar la simbologia que representen en la lluita per la igualtat real i efectiva”.

El grup socialista ha denunciat l’actitud del govern que ha optat per menystindre aquesta gala i ha mostrat la seua intenció futura de diluir-la en distribuir les categories de les quals constaven aquests premis entre diversos certàmens. “En cap cas mostren la intenció de lluitar per la seua consolidació i augmentar els esforços que s’han dut a terme en les edicions precedents, que el convertien en un dels Premis per la Igualtat més importants en el conjunt de la Comunitat Valenciana, apunten en un comunicat”.

Les bases reguladores que establien, segons han recodat, la mecànica de funcionament dels Premis Igualtat de la Pobla de Vallbona preveien el reconeixement al treball de persones i entitats en favor de la Igualtat de gènere en el municipi.

En les bases es recollien les diverses categories entre les quals destacaven el premi al millor cartell, les categories de relats breus per la Igualtat, el premi al millor treballe àudio-visual i, finalment, un reconeixement explícit al millor treball per en aquest àmbit per part d’una entitat o una persona individual.

Les bases reguladores que establien la mecànica de funcionament dels Premis Igualtat de la Pobla de Vallbona preveien el reco L’edició dels premis Igualtat del passat any 2023 són ja l’última edició celebrada per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona a pesar que en aquella ocasió es va concitar una notable participació, amb 14 obres presentades en la categoria de relats breus i amb premis de 300 euros.

Des del PSPV lamenten l’eliminació de la gala “perquè es tractava d’un espai propi que permetia destacar i visibilitzar els esforços de moltes dones i homes per crear i consolidar una cultura igualitària en el nostre municipi, més en un moment en el qual l’extrema dreta utilitza l’antifeminisme com a bandera política posant en risc els avanços aconseguits fins a l’actualitat”.

El PSPV afig que les polítiques d’igualtat a la Pobla de Vallbona “s’han de promocionar per a estimular el seu creixement, en cas contrari es converteixen en una lamentable imatge de promoció personal d’un govern local de façana”.





 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà