El Mas Nou de la Pobla de Vallbona passa a mans municipals

Mas Nou la pobla

La finca és un símbol del passat agrícola de la zona

La Pobla de Vallbona ha arribat a un acord per a l’adquisició del ‘Mas Nou’, la popular finca històrica que reflecteix l’arquitectura tradicional valenciana i és un referent de la història agrícola de la zona.

Esta adquisició, suposarà a més el passe a titularitat pública de quasi 25.000 metres quadrats de sòl adjacent, la qual cosa oferirà grans possibilitats d’oferir espais públics i naturals.

L’acord aconseguit amb els propietaris del ‘Mas Nou’, ha sigut possible gràcies a permutes per dues parcel·les en Les Penyes i l’equivalent a dues parceles d’aprofitament en el sector R-25, estimat en uns 400.000 euros, amb el que no suposarà cost per a les arques municipals.

“Hem establit les bases per a parlar d’història del nostre municipi, ja que al final es tracta de la recuperació d’un edifici molt emblemàtic, carismàtic i que plena de sentiment als nostres veïns”, ha afirmat Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona. “L’obligació de l’ajuntament era aconseguir este acord per a posar a la disposició dels veïns l’entorn de més de 24.000 metres quadrats perquè puguen gaudir-lo”.

Martí ha recordat que “esta és una mostra del nostre compromís amb la recuperació de la nostra identitat”, afegint que “per molt que ningú ho haguera fet abans, és una actuació obligada i per la qual hem treballat des que arribem al govern”.

L’ajuntament ha començat a treballar per a disposar de les mesures de seguretat necessàries en l’edifici perquè les persones que ho desitgen puguen gaudir al més prompte possible de l’entorn natural que l’envolta.

Quant a l’edificació, està plantejat per al futur establir la recuperació i rehabilitació de la finca, perquè els veïns de la Pobla de Vallbona puguen gaudir d’este històric edifici.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà