Sant Antoni de Benaixeve liquida un deute de 50.000 euros amb associacions

acaldesa SAB

Creu Roja, falles, AMPAS, associacions de veïns i entitats comercials, culturals i esportives

L’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve ha completat el pagament en deutes endarrerits, de dos exercicis complets, amb les entitats cíviques del municipi. Les partides pertanyien a les subvencions que l’anterior equip de govern mai va abonar a les entitats locals i que estaven generant grans perjudicis a aquestes agrupacions, al no poder dur a terme les seues activitats amb normalitat.

El muntant en deutes, que s’elevava per damunt dels 50.000 euros, afectava grups tan importants com Creu Roja, les comissions falleres, les agrupacions comercials, les entitats veïnals, les associacions de mares i pares dels centres educatius, les agrupacions esportives o ens culturals com la societat coral, l’ateneu cultural o el grup de teatre.

Aquestes línies de liquiditat, que ja han sigut abonades, ajuden a aquestes entitats en les despeses generals del seu propi funcionament, així com possibilita atendre pagaments corrents com el lloguer dels locals i dels subministraments.

L’alcaldessa Eva Tejedor ha agraït “l’enorme paciència de les associacions de Sant Antoni de Benaixeve, que han hagut de patir durant molt de temps la desídia d’un equip de govern que només li interessava mantindre el seu ‘cortijo’ i no parava atenció al treball de les agrupacions locals”.

La primera edil ha lamentat que un any després aquest equip de govern haja de continuar “atenent els ‘pufos’ econòmics heretats per un alcalde que tenia diners per a pujar-se el salari i concedir-se crèdits a cost zero, tant a ell com als seus regidors, però que no pagava a Creu Roja o les associacions de mares i pares durant els anys en què encara es travessava una pandèmia”.

En aquesta mateixa línia, l’edil ha recordat que recentment des de l’Àrea de Joventut s’ha hagut de pagar també un deute econòmic pendent de 1.300 euros amb nou joves del municipi per programes en els quals havien participat l’any 2021. “És lamentable que no estiguem podent avançar en altres àrees municipals perquè cada dia trobem factures per pagar que no s’han atés dins del termini i en la forma corresponent”, ha criticat l’alcaldessa.

L’alcaldessa ha posat en valor el treball del teixit associatiu de la localitat, per ser “un pont que uneix als nostres veïns” i que exerceix un paper crucial en la construcció d’una societat més inclusiva i equitativa”.

Tejedor s’ha compromés a continuar millorant les condicions d’aquestes entitats que “amb recursos reduïts però una passió il·limitada treballen per millorar la qualitat de vida en aquest municipi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà