Compromís es suma a la reivindicació d’un nou traçat a la variant de Pedralba

variante Pedralba

Reclama la protecció dels ecosistemes i entorn natural de la ribera del Túria

El portaveu comarcal de Compromís en el Camp de Túria i La Serrania, Paco Garcia, ha participat junt a altres representants de la coalició en la jornada que ha organitzat l’Associació en Defensa del Paisatge de Pedralba per defensar un nou traçat de la variant de la localitat per part de la Diputació de València.

Garcia, junta a la vicepresidenta de la Diputació, María José Amigó, i el diputats provincials Dolors Gimeno i Xavier Rius, així com el diputat autonòmic Juan Ponce, el ex director de Medi Natural , Toni Marzo, o el ex secretari autonòmic de Territori, Lluis Ferrando,  han donat suport a esta iniciativa.

variante Pedralba

L’objectiu, apunta Garcia, es conscienciar a les administracions, tant a l’ajuntament, com a la Diputació i la Generalitat, que hi han alternatives viables i que no atempten contra un paratge i espai natural com es la zona on es projecte un vial de prop de 20 metres d’amplària i amb murs d’entre 2,5 i 4 metres d’altura que generaran una barrera antinatural entre la població i el riu, a més de generar sorolls i destrossar els hàbitats naturals de fauna i flora.

A la convocatòria s’han sumat diverses associacions en defensa del territori i ecologistes com Ecologistes en Acció de La Serrania, Protegim Les Moles de Paterna, Per L’Horta, el Forn de la Barraca, l’Associació 9 d’Octubre de Vilamarxant i Intersindical Valenciana. Un encontre massiu on els organitzadors han explicat la necessitat de cercar punts d’encontre que eviten el projecte nociu de variant que està projectat i on s’han mostrat a favor d’una nova variant que no passe per el riu i el seu entorn de protecció.

Per a Garcia, cal que l’ajuntament, governat pel PP, i la Diputació, dirigida pel socialistes, busquen una solució “que hi ha” per a redefinir el projecte de variant i el situen en un altre espai que no supose atemptar contra recursos naturals de difícil substitució i reparació.

Les barreres físiques que suposarà el mur de la variant junt al riu i les derivades nocives que pot comportar la seua construcció, són elements que han de conscienciar, tant a la població com als dirigents polítics. “Tots els que vivim en estes comarques de l’interior volem una solució al trànsit que passa per Pedralba, però no a qualsevol preu”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà