Millora de l’accessibilitat en la partida natural de la Concòrdia de Llíria

cami fornillers lliria

S’ha recuperat un tram del traçat històric del Camí dels Fornillers

L’Ajuntament de Llíria ha recuperat gran part del traçat original del “Camí dels Fornillers”, gràcies a unes labors d’aplanat i esbrosse que han finalitzat esta setmana.

La intervenció suposa una millora en dos aspectes: d’una banda, es restableix substancialment l’accessibilitat a l’interior de la “Rambla de les Vint-i-quatre”, evitant les incidències ocasionades en els camps de cultiu pel pas descontrolat de senderistes, ciclistes i caçadors. I, d’altra banda, el camí millora les seues condicions com a ruta senderista i cicloturista de xicotet recorregut homologada (PRV-260), que discorre per la partida rural de la Concòrdia. Així, es recupera el seu potencial cultural i turístic com a antic camí dels “fornillers”, els treballadors que recollien llenya per als forns de ceràmica de Manises.

Estos treballs de recuperació de l’històric vial s’engloben en un projecte més ampli que pretén potenciar les rutes rurals i facilitar l’accés a les muntanyes del paratge natural de la Concòrdia. “L’objectiu és anar recuperant el potencial de la Concòrdia com a recurs cultural, econòmic, turístic i de comunicació, i aprofitar aquest espai com una eina de desenvolupament local”, ha explicat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llíria, Francesc Fombuena, qui ha qualificat el paratge de la Concòrdia com “un lloc privilegiat des del punt de vista paisatgístic i cultural de Llíria”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà