La societat de Llíria decideix les accions per al desenvolupament del municipi

sessio edusi lliria

Veïns i tècnics de l’Ajuntament celebren la primera reunió de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI)

Llíria participa en el projecte EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat), una iniciativa que facilita el desenvolupament del municipi segons els paràmetres europeus, a més de permetre l’accés a la convocatòria dels Fons Estructurals i d’Inversió de la Unió Europea (FEDER). I ho fa amb l’objectiu d’aconseguir una transició a un model de desenvolupament que contemple la sostenibilitat de l’entorn natural i urbà, l’economia intel·ligent i la generació de serveis que aposten per la inclusió social.

Amb este horitzó, s’ha celebrat recentment la primera trobada entre els agents socials encarregats de traure les primeres conclusions per al projecte: associacions de veïns, mediambientals, culturals, esportives i festives, així com sindicats, agrupacions empresarials, el col·lectiu juvenil, a més de tècnics i membres de la corporació municipal.

D’esta primera reunió s’ha establert com a objectiu prioritari les inversions per millorar les xarxes de proveïment, sanejament i depuració d’aigües, especialment a la zona d’urbanitzacions, i per a això l’elaboració d’un Pla de Sanejament i un Pla Director de l’Aigua. També s’han destacat altres grans reptes del municipi, com són l’eficiència energètica, la inclusió social, l’ocupació, la promoció d’un model econòmic industrial i tecnològic, la participació ciutadana i la transició cap a un model de “smart city”.

Amb estes primeres conclusions es començarà a redactar el projecte EDUSI.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà