‘Coalició Compromís’ xifra en “prop de 5 milions d’euros” l’inversió de l’Ajuntament al futur hospital, tot i que és competència de la Generalitat

El Camp de Túria
El candidat de la ‘Coalició Compromís’ a l’alcaldia de Llíria, Paco García, ha acusat a l’equip de govern de edetà d’haver-se gastat “prop de 5 milions d’euros” en el futur Hospital de Llíria, “que serà l’extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova”.

José García

Segons García, l’ajuntament porta gastats prop de 5 milions d’euros en esta infraestructura sanitària “entre expropiacions de sol, urbanització, accessos i electrificacions, els quals tenia que pagar-los la Generalitat Valenciana, tal i com s’ha fet en altres instal·lacions que el Consell ha executat al territori valencià”.

El representant d’esta coalició califica com “una mala gestió” la decisió de l’equip de govern de efectuar eixos pagaments “d’unes obres que són competència directa de la Generalitat”. “Amb estos 5 milions d’euros de les arques municipals s’haguerem pogut crear i donar treball a centenars de persones, executant obres i desenvolupar serveis que són competència directa municipal, que necessita la localitat i que actualment no s’estan prestant”, s’ha queixat García.

Segons el candidat a l’alcaldia, “el deute és tan gran i la disponibilitat econòmica de la Generalitat Valenciana és tan limitada”, que el govern autonòmic “es lucra dels impostos de les poblacions i ciutats submises, com la de Llíria, per dur endavant equipaments que és incapaç de poder afrontar directament”. Segons García, “pràcticament un tercera part” de la inversió en l’edifici d’esta extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria “ha estat sufragada per fons estatals de compensació territorial”.

“Després de 12 anys de reivindicació d’un hospital general comarcal per part del les forces que integren la Coalició Compromís, el PP castiga als usuaris del Camp de Túria i Serrans amb una dotació insuficient, que no arriba a ser un hospital i que manca de diversos serveis sanitaris. Però, a més, li fa pagar als contribuents de Llíria unes obres que no són de la seua competència”, insisteix este representat polític.

Des d’esta formació política es cita, “com a últim eixemple”, un contracte que apareix al Butlletí Oficial de la Província, on es diu que l’edifici sanitari “encara no compta amb  un servei elèctric; les obres per poder fer l’electrificació les tindrà que pagar el poble de Llíria a la Generalitat Valenciana i li això li va acostar als llirians i llirianes més de 165.000 euros”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà