La biblioteca de Llíria rescatarà les obres d’autores oblidades o silenciades per la historia

L’Ajuntament se suma a la xarxa de ‘Biblioteques en igualtat’

El ple de l’Ajuntament de Llíria ha acordat l’adhesió al manifest elaborat per l’associació Clásicas y Modernas, amb el que adquireix el compromís d’ampliar els fons bibliogràfics d’obres escrites per dones.

Segons ha explicat el regidor de la Xarxa de Biblioteques de Llíria, Paco García, a partir d’ara, “el consistori formarà part de la xarxa ‘Biblioteques en igualtat’, que comprén l’adhesió a un manifest on el municipi es compromet a visibilitzar i recuperar escriptores i les seues obres, així com activar una mirada crítica amb perspectiva de gènere”.

Esta iniciativa, que s’està implantat en multitud de ciutats, compta amb l’aval del Ministeri de Cultura a través del seu Pla de Foment de la Lectura, encara que porta en marxa des de 2017. ‘Biblioteques en igualtat’ també inclou altres activitats per a ajudar a promoure les autores amb cicles, xarrades i trobades sobre les seues obres, clubs de lectura, concursos de contes i tallers.

“La Xarxa de Biblioteques de Llíria podrà recuperar d’esta manera a totes les escriptores oblidades i ocultades en la història, i a més es compromet al fet que totes les noves adquisicions que es facen en els centres públics de lectura de la localitat siguen amb criteris d’igualtat”, ha manifestat García.

Premi per a la Biblioteca de Llíria

D’altra banda, l’Associació Lectura Fàcil ha concedit el primer premi de bones pràctiques a la Xarxa de Biblioteques de Llíria pel projecte ‘Biblioteca fàcil’, que s’entregarà el 16 de desembre a la Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat.

Esta associació, creada l’any 2003, treballa per a fer accessible la lectura, la cultura i la informació a totes les persones, amb especial atenció a aquelles amb dificultats lectores. L’entitat està formada per professionals de diferents camps amb una àmplia experiència en accessibilitat informativa.

El projecte ‘Biblioteca fàcil’ de Llíria està dirigit a persones amb diversitat funcional, problemes de salut mental o alzhèimer.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà