La Coalició Compromís proposa reduir gastos en l’enllumenat de Llíria

Enllumenat al Parc de Sant Vicent de Llíria, el Camp de Túria

La formació política de Llíria proposa un l’estalvi energètic i econòmic en la capital de la comarca, reduint l’enllumenat de les zones perifériques menys transitades i els carrers del poble saturats lumínicament.

Pau Tineo

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, la localitat compta amb certes zones perifèriques on l’enllumenat podria apagar-se sense cap perjudici per a vianants o vehicles, ja que a certes hores de la nit, deixen de ser transitades i l’enllumenat no és gairebé precís.

García es refereix a zones com els accessos al Camp de Futbol, el camí que va a Sant Vicent, la pujada a Santa Bàrbara, o els trams de carretera a les entrades de la localitat, on hi ha desenes i desenes de faroles que, a partir d’unes hores prudencials de la matinada, els fanals que les enllumenen podien ser apagats, total o parcialment, sense cap problema.

Igualment, des del Grup Municipal de Compromís s’apunta la possibilitat de que en alguns carrers de la localitat, on hi ha una sobresaturació lumínica, amb faroles enfrontades unes amb unes altres, es podria revisar les mateixes i alternar-les, disminuït així el consum d’energia. Així mateix, cal regular millor els sistemes d’engegada i apagat de la xarxa elèctrica, ja que hi ha zones on essent de dia, les faroles continuen en funcionament segons la formació Compromís.

Segons informa el portaveu de Compromís, “l’ajuntament de Llíria registra actualment una factura anual de prop de 800.000 euros, per la qual cosa el Grup de Compromís va proposar en el Ple d’octubre de 2011, fer un Pla de Sostenibilitat Energètica Municipal, un projecte que ha de promoure i gestionar el propi ajuntament amb l’objectiu de la millora, l’eficiència i l’estalvi energètic en les instal•lacions, xarxes elèctriques d’ús municipal i parc mòbil”.

Des de la formació política apunten que el Pla ha d’abordar els programes i les accions que ha de realitzar l’ajuntament sobre el consum energètic i com han de desenvolupar-se en el municipi per reduir el cost pressupostari i ajudar a minimitzar el canvi climàtic i adaptar-se als seus efectes.

Per a García, “no hi ha millor estalvi que aquell que no produeix consum. Per això, des del Grup Municipal ecosocialista es proposarà a la Comissió d’Obres i Serveis que els tècnics municipal tinguen en compte este propostes per començar a estalviar energia i diners al municipi”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà