El compositor i director Mas Quiles complix 100 anys

músico Mas Quiles

L’Ajuntament de Llíria felicita al músic de la localitat

Llíria City Of Music ha felicitat el prestigiós compositor i director de la localitat, Juan Vicente Mas Quiles, que hui celebra el seu 100 aniversari. Mas Quiles és una de les majors personalitats del municipi en el món de la música, i posseix, entre altres distincions, la Medalla de la Ciutat i el Premi Jaume I de la Vila de Llíria.

Juan Vicente Mas Quiles, nascut el 25 de gener de 1921, va iniciar els estudis musicals de la mà de José Llopis en la Banda Primitiva de Llíria, que li va nomenar director honorari al 1956.

Ha exercit com a director convidat en orquestres i bandes de l’Argentina, els Estats Units, Bèlgica, Països Baixos o França. La seua trajectòria com a compositor també presenta una gran varietat de composicions musicals, com a obres per a banda, himnes, música coral i tres obres infantils. A més, ha realitzat adaptacions i transcripcions de peces de grans compositors com Bach, Beethoven o Músorgski. Especialment coneguts són els seus arranjaments de la Suite Espanyola i de Carmina Burana, que formen part del repertori habitual de moltes bandes d’Europa.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha recalcat “la importància per a la nostra ciutat de tindre persones com Mas Quiles, com a referents del nostre patrimoni cultural, especialment en l’àmbit musical”.

“És una persona entranyable que sempre ha portat el nom de Llíria al costat de la seua excel·lència professional, per la qual cosa ens ompli de gran alegria poder compartir este aniversari que ens haguera agradat celebrar-lo com es mereix, però que a causa de les actuals circumstàncies sanitàries no és possible de moment”, ha afegit.

L’Ajuntament de Llíria li ha fet arribar hui un detall commemoratiu en este dia tan especial per a ell i la seua família, “amb la il·lusió de continuar disfrutant de la seua companyia en el futur, amb tota la seua categoria humana i la seua música”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà