“No entenc un bon esmorzar llirià sense embotit artesanal”

Tasca Ca Pep de Llíria
Rafael González, amb l’entrepà guanyador

Ca Pep, guanyador del concurs l’Esmorzaret Llirià de la Federació del Comerç de Llíria

Què suposa que s’haja triat l’esmorzar de Ca Pep com el millor de Llíria?
Per a nosaltres té un significat molt positiu, amb aquest reconeixement al nostre esmorzar se’ns obri una finestra al Camp de Túria, volem arribar a ser un referent a la comarca i aquest premi ens està donant l’impuls que necessitàvem. Estem molt contents d’haver aconseguit guanyar el premi del concurs del l’esmorzaret lliriano promogut per la Federació del Comerç de Llíria i que aquesta edició siga la primera de moltes més. Vull felicitar els meus companys de concurs pel gran esforç que han fet tots: APTC Bar, Bar El Carliste, Cafeteria Moka, Bar El Clarin, La Sucre de Sant Francesc, La Taula de Llíria i Bar El Plàstic. Del concurs em quedaria amb la presentació, on vam estar tots els participants presentant el nostre entrepà, demostrant companyonia i treballant units pel mateix fi.

En què consisteix l’entrepà guanyador? Quins són els seus ingredients?
L’entrepà em recorda a la meua infantesa, quan el meu germà i jo acompanyàvem la meua mare a la carnisseria tots els divendres, i la carnissera ens donava una llonganissa crua perquè estiguerem quetets. He intentat plasmar aquell record que molts mantenim viu en la memòria amb la combinació dels ingredients d’aquest entrepà: pasta de llonganissa crua, cansalada ibèrica i llonganissa de Llíria picant.

premi ca pep
Entrega del premi al millor Esmorzaret lliriano a Tasca Ca Pep

Tots els productes utilitzats són de proximitat, artesans i de comerç local?
Complint amb les bases del concurs, tots i cadascun dels ingredients que componen l’entrepà són elaborats artesanalment a Llíria i són productes de proximitat. Un dels components més importants de l’entrepà és el pa, del Forn el Rabal, de fermentació lenta semicasera. La pasta de llonganissa està elaborada en la Carnisseria Tradicional Ca Mari Carmen especialitzada en embotits casolans. La cansalada ibèrica i la llonganissa de Llíria les adquirim en la Xarcuteria Selecta Ca El Guito.Què ha d’incloure un bon esmorzar llirià?
No entenc un bon esmorzar llirià sense embotit de Llíria. L’embotit artesanal d’ací té una qualitat suprema i un sabor que eleva qualsevol elaboració que porte l’embotit com a protagonista. Felicite a totes les carnisseries pel seu treball i el seu bon fer per al comerç i l’hostaleria, El Blanco, Ca Mari Carmen, el Xelvano, Joan Faubel i Embotits Torres

Aquesta campanya de la Federació del Comerç és important per a recuperar l’activitat després de la pandèmia? S’ha vist reflectit en l’afluència de clients?
Ha tingut molta repercussió, tant a Llíria com fora. He fet molta publicitat ja que conec gent en tota Espanya i la majoria ha vingut a provar l’entrepà. Des de la Federació del Comerç s’ha publicitat en premsa i en ràdio, aconseguint una gran afluència per a provar el meu esmorzar i fer la ruta. Tota campanya realitzada amb la finalitat de recuperar l’activitat després de la pandèmia és molt important per a aquest sector que va estar tancat tants mesos i que, ara ja oberts, seguim amb restriccions. Pense que per a arribar a la “normalitat” hem de treballar bé i complir amb totes les restriccions com estem fent. Des de la Federació del Comerç s’han impulsat campanyes per a promoure el comerç i l’hostaleria. La finalitat era crear sinergies entre el comerç i l’hostaleria, els hostalers hem adquirit tots els ingredients en el comerç local, apostant pel nostre producte i fent gran el nostre comerç local. La Federació i l’Ajuntament s’esforcen per mantindre una Llíria Viva i amb aquestes iniciatives l’èxit està asegurat. Vull agrair a l’Ajuntament i a la Generalitat per secundar sempre aquest tipus d’accions que tant de bé ens fan.

Comerços col·laboradors: Granja Martínez, Aceitunas Mª Ángeles, Cansaladeria i Xarcuteria Ca El Blanco, Carns Joan Faubel, Embotits Torres, Carnisseria El Xelvano, Carnicería Ca Mari Carmen, Pollos Planes, Xarcuteria Ca El Guito, Forn El Duc, Forn Ca Susi, Forn Daniel Sánchez, Forn el Rabal, Forn Nou, Forn Santa Ana, Frutas y Verduras Batiste, La Frutería de Rafa, Frutas Paqui y Moises, Fruteria La Mascla.