El Centre d’Innovació Musical de Llíria obri les seues portes

union musical

El Centre d’Innovació Musical de Llíria obri les seues portes

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha valorat l’aposta de la Unió Musical de Llíria per «la igualtat, l’educació i la innovació», durant la inauguració del Centre d’Innovació Musical de Llíria.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assegurat que aquesta aposta ha convertit a la societat musical *edetana en la més paritària de la Comunitat Valenciana i la primera amb una dona com a presidenta en la història musical de la ciutat. Així mateix ha destacat que també s’ha situat com l’única entitat valenciana a disposar d’un dels deu centres integrats d’ensenyaments musicals que existeixen a Espanya, i un exemple a seguir en l’ús de les noves tecnologies en l’educació musical.

El cap del Consell ha destacat que la Comunitat Valenciana és una «terra de música» i la ciutat de Llíria una de les seues «capitals». En aquest sentit, ha explicat que la Comunitat compta amb més societats musicals que municipis, en concret 550, i s’ha referit a la tradició musical de la capital del Camp de Túria, situada entre les ciutats europees amb major nombre de músics per habitant.

De la mateixa manera, ha assegurat que actualment més de 1.400 *edetanos es dediquen professionalment a la música fora d’Espanya, la qual cosa sumat als nombrosos premis i al gran prestigi de les dues entitats musicals d’aquesta ciutat li han fet mereixedora del reconeixement com a Ciutat Creativa de la Música per part de la Unesco, únicament compartit a Espanya per Sevilla.

A més, ha assenyalat que la Va unir ha contribuït a la «socialització i a la democratització de la cultura» i ha qualificat l’entitat musical de «constructors de la identitat i la cohesió» de Llíria a través de «la formació, el respecte, la inclusió, la convivència i la igualtat».

El *president de la Generalitat també ha visitat la seu de la Banda Primitiva de Llíria amb motiu de la celebració del seu bicentenari, efemèride ocorreguda en 2019 però que no va poder celebrar-se a causa de la pandèmia de COVID-19.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà