Llíria concedeix el VII Premi Grattia Maximilla a la jove Sonia Buch

Llíria 8m

Este guardó estava dedicat enguany a la població femenina juvenil del municipi, d’entre 16 i 23 anys

L’Ajuntament de Llíria ha celebrat en conmemoració a el Dia Internacional de la Dona 2022 amb l’entrega dels guardons que concedeix amb motiu del 8 de Març. El Premi Grattia Maximilla, que reconeix anualment la trajectòria d’una dona en diferents àmbits de la societat, ha recaigut en la seua setena edició en la jove veïna de 20 anys, Sonia Buch Gorrea. 

Este guardó estava dedicat enguany a la població femenina juvenil del municipi, d’entre 16 i 23 anys, que destacara per la seua implicació solidària en un àmbit de la igualtat de gènere.

Sonia Buch és una estudiant d’Enginyeria Mecànica i apassionada de les motos, que va guanyar el premi Sambori l’any 2018 quan estava en 2n de Batxillerat amb un relat sobre com una xica jove passa un “Típic dia de dones”. En ell es reflectia l’estampa de qualsevol xica jove que no segueix els patrons històricament establits per al gènere femení i ens ajuda a reflexionar com cada dia breguem amb múltiples micromasclismes. 

D’esta manera, esta jove lliriana ha demostrat cada dia, des de la seua responsabilitat individual, que es pot trencar amb les barreres que entorpeixen perquè totes les dones puguen fer i dedicar el seu temps a allò que els agrada, sense gènere, i amb xicotets gestos, prendre consciència sobre la igualtat. 

Concursos de cartells i fotografia
Per altra banda, l’alcalde Joanma Miguel també entregat també en este acte els premis dels concursos de cartells i fotografia del 8 de Març. Els treballs estaran exposats a Ca la Vila fins al 12 de març. 

En el de cartells el guanyador en la modalitat A, per a participants de fins a 16 anys, i en categoria primera ha sigut Rubén Navarro Agustí amb l’obra “50/50”, mentre que en local ha sigut guardonada Irene García Alepuz amb “Equality”. En la modalitat B, per a persones majors de 16 anys, les premiades han sigut Natalia Gago Cho amb “La revolución femenina” i Ana Márquez Real amb “Obri els ulls a la llibertat”, en la categoria primera i local, respectivament. 

En el Concurs de Fotografia, en categoria primera, s’ha premiat “Mil miradas” d’Ana Gomis Burguete. 

L’acte del 8M a Llíria s’ha completat amb la xarrada “Dones joves en el món romà de Grattia Maximilla” oferida per l’arqueòleg municipal, Xavi Vidal. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà