Llíria redacta un projecte ciclovial per a envoltar el parc de Sant Vicent

Amb esta nova infraestructura es podrà anellar el perímetre del parc i creac un nou circuit

Dins del programa d’ajudes ‘’Reacciona 2021” per a projectes de vies de ciclovianants de la Diputació de València, l’Ajuntament de Llíria va rebre de la institució provincial una subvenció de 4.000 euros per a la redacció del projecte de construcció d’una via de ciclovianants d’interés natural al parc de Sant Vicent. Estos treballs es van adjudicar finalment per 6.338 euros i el propi consistori serà el promotor de l’actuació. 

Segons explica el regidor de Mobilitat Sostenible de Llíria, Paco Garcia, l’objectiu “és promoure l’adequació com a via de ciclovianants un camí natural i paisatgístic que discorre per l’àmbit del parc de Sant Vicent, enllaçant-lo amb la xarxa de carrils bici existents, que ha servit de base per a la redacció del projecte de construcció d’esta nova via d’interés natural en este entorn del municipi de Llíria”. 

Per a García, “este projecte busca eixamplar la xarxa ciclovial de la localitat, permetre la mobilitat sostenible entre el parc de Sant Vicent, el carril bici existent paral•lel a la CV-25 i els accessos a les urbanitzacions, així com generar sinergies entre la població i el medi ambient per a afavorir la dinamització d’activitats com l’oci esportiu”.
 
La futura actuació també permetrà fomentar l’ús de la bicicleta per a desplaçaments curts i mitjans, amb la finalitat de reduir l’ús dels vehicles privats i contribuir a la reducció de les emissions de gasos contaminants, així com satisfer la demanda creixent d’este tipus de vies per a un ús lúdic, d’oci saludable i mobilitat diària.

La via projectada tindrà uns 940m de longitud i 3m d’ample, amb una inversió prevista que rondarà els 260.000 euros. Així, esta servirà per a anellar el perímetre del parc de Sant Vicent i permetre que les persones ciclistes puguen disfrutar d’un nou espai d’oci i entrenament.    
 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà