El CIEM Unió Musical i el col·legi Imperial Xiquets Orfes Sant Vicent Ferrer, guanyadors de BalconejAR-t

balconejat

52 obres han participat en el concurs de pintura per la salut mental

Ca la Vila ha acollit hui l’entrega de premis del primer certamen de pintura “BalconejAR-t. Balconades per la Salut Mental”. El guardó del jurat ha recaigut en el Col·legi Imperial Xiquets Orfes Sant Vicent Ferrer de San Antonio de Benagéber amb l’obra “Florecernos, cuidarnos, querernos”. Mentre que l’elegit per votació popular ha sigut per al CIEM Unió Musical de Llíria amb “No es tracta de tindredret a ser iguals, sino igual dret a ser diferents”. Els dos premis estaven dotats amb 300 euros.

L’alcalde Joanma Miguel i la regidora de Polítiques Inclusives Consuelo Morató, al costat d’altres representants municipals, i la presidenta de l’Associació Pentagrama Eva Górriz, han assistit a este acte.

A esta primera edició s’han presentat un total de 52 obres, que han engalanat els balcons del centre urbà, convertint els carrers de la població en una mostra d’art a l’aire lliure, i que han servit també per a transmetre diferents missatges de conscienciació social.

balconejat

A més, fora de concurs han participat les obres “Armonías para después de una guerra” de l’artista local Fina García i “La música alimenta la ment” realitzada per les persones usuàries del Taller Pentagrama sota la supervisió de l’artista Carmen Miralles.

En la modalitat designada pel jurat han quedat finalistes Adoración Climent Climent, el Taller d’Alzheimer i NuevaOpción. Les finalistes del vot popular han sigut l’Associació Tyrius de Llíria, el CEIP Sant Vicent Ferrer de Llíria i el Taller d’Alzheimer.

L’Associació i el Taller municipal Pentagrama, per a persones amb problemes de salut mental, han promogut esta iniciativa amb el suport de l’Ajuntament de Llíria i la col·laboració de la Federació del Comerç de Llíria, MúsicosSinFronteras i Caixa Popular.

L’alcalde Joanma Miguel ha agraït la participació de totes les persones i col·lectius que han presentat les seues obres en el certamen, i “esperem que haja servit per a sensibilitzar a la societat, des de l’art com a eina terapèutica i d’inclusió social, per a entendre i atendre millor les persones amb problemes de salut mental”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà