L’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb Javier Perianes, tanca el Festival de Llíria

Orquestra de València

Es va rendir un homenatge al promotor musical Alfonso Aijón

L’actuació de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb Javier Perianes al piano i la direcció, va servir per a posar un brillant final aI I Festival de Llíria.

Llíria, Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, ha celebrat este esdeveniment musical, amb la direcció artística de Justo Romero, i on s’han reunit per primera vegada les quatre grans orquestres de la Comunitat Valenciana.

En el concert de clausura, l’Ajuntament de Llíria va rendir un homenatge a Alfonso Aijón, promotor musical i fundador de Ibermúsica, una figura indispensable en la vida de la música simfònica espanyola en els últims 60 anys.

A més, Alfonso Aijón ha tingut una especial vinculació amb el municipi edetà, perquè va ser un dels principals responsables que en els anys 70 i 80 actuaren grans orquestres internacionals en els seus teatres, quan les seues gires a Espanya es limitaven a Madrid i Barcelona.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, van entregar a Aijón la medalla del I Festival de Llíria.

Huit grans concerts

La capital del Camp de Túria ha oferit, del 21 al 24 de juliol, huit concerts que van tindre lloc en el teatre de la Unió Musical, el de la Banda Primitiva i a l’església de la Sang.

El Festival va arrancar amb l’Orquestra de València en el teatre de la Unió Musical, amb Nuno Coelho com a director i Marta Menezes al piano.

En la segona jornada l’escenari es va traslladar a l’església de la Sang, amb el Cor de la Generalitat Valenciana i el seu director Francesc Perales. De nou en el teatre de la Unió, el públic es va delectar amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, dirigida per Álvaro Albiach i amb Vicent Huerta al violí.

El Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts va oferir un selecte repertori al públic assistent a l’església de la Sang en el tercer dia de la programació. Una jornada que va tancar l’ADDA Simfònica en el teatre de la Banda Primitiva, amb Josep Vicent com a director i Carlos Apellániz al piano.

La jornada de clausura va tindre un triple concert. Al matí, l’Orfeó Valencià i Mestres de Vent de Llíria, dirigits per Cristóbal Soler. Esta formació de vent de selectes instrumentistes de la localitat va tornar a actuar a la vesprada, abans de donar pas a l’últim dels concerts en el teatre de la Banda Primitiva, protagonitzat per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

De manera paral·lela al festival es va celebrar el primer Fòrum Internacional de Direcció Musical, que va reunir a un gran elenc de figures referents de la batuta nacional i internacional.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.