El PP de Llíria rebutja els pressupostos per a 2023 amb inversions “irreals” i més despesa de personal

Critica que l’execució del pressupost 2022 és d’un 36%

El PP de Llíria ha rebutjat els pressupostos per a 2023 perquè obliden les necessitats de la ciutat, les inversions són irreals i puja la despesa de personal arribant al 52% del total dels comptes.

La portaveu popular, Reme Mazzolari, ha explicat que estos comptes “afonen” el futur de Llíria perquè “queda clar que el Govern de Joanma Miguel no té un projecte per a la ciutat, no té ni una sola línia de treball clara i gestionen a colp d’improvisació”. Així ho ha afirmat en el debat de pressupostos, els comptes dels quals ascendeixen a 25 milions d’euros.

En aquest sentit, la dirigent popular ha criticat que estos comptes “expansius” augmenten la despesa pública, la qual cosa suposen més deute en una situació de dificultat. A més, ha advertit que els pressupostos per a 2023 no compleixen el sostre de despesa i existeix un desequilibri pressupostari.

Mazzolari ha criticat que el Govern del PSOE i Compromís-MOVE impose taxes als veïns, com és el cas de la nova taxa per a la recollida de la poda, al mateix temps que ha lamentat que “incrementa la despesa de personal, destinant 13 milions d’euros d’un total de 25 milions d’euros per a mantindre una plantilla desmesurada i que redueix l’atenció al ciutadà”.

Així mateix, la dirigent popular ha indicat que “en huit anys de Govern d’esquerres no han marcat una empremta pròpia, sinó que han fet un “còpia i pega” any rere any i funcionen a base de modificacions pressupostàries quasi totes les setmanes, la qual cosa demostra que no saben ni per on van” i ha afegit que “amb aquesta manera de gestionar Llíria no avança”.

Mazzolari ha lamentat que l’execució del pressupost 2022 és d’un 36% i en inversió real el Govern del PSOE i Compromís-MOVE només s’ha executat un 10%, és a dir, no han fet res del que van prometre en el municipi.

Falta de mitjans en seguretat

Mazzolari ha assenyalat que “en l’informe de l’inspector de Policia s’adverteix que fan falta mitjans materials que no estan coberts pressupostàriament, però el més greus és que malgrat els problemes d’inseguretat que patim, en els 13 milions d’euros destinats a personal no es contempla un increment en la plantilla de la Policia Local i s’obvia que 10 dels actuals agents han d’assistir al IVASPE i no estaran patrullant als carrers”.

“Este pressupost no atén les necessitats i les dificultats per les quals està travessant Llíria, ja que continuen sense fer costat a les famílies, no incrementen les ajudes a material escolar i el que és pitjor, encara no han pagat les que es van donar en 2022, ni tampoc la resta d’ajudes i beques en l’àrea d’educació, ni les subvencions de cultura, a excepció de les bandes i les orquestres, ni les ajudes als clubs esportius i comerços locals”, ha lamentat.

Mazzolari ha preguntat “per què no s’ha pressupostat la inversió del nou IES Camp de Túria i el nou col·legi d’Infantil i Primària, ja que les dues infraestructures educatives encara no estan construïdes i en el pressupost de 2022 sí que estaven recollides”.

Abandó als més vulnerables

Així, ha criticat que el Govern de Joanma Miguel abandona als més vulnerables, perquè de la partida prevista de 175.000 euros, només han gastat 58.000 euros, un 33%. Respecte a foment econòmic, Mazzolari lamentat que el projecte del PSOE i Compromís-MOVE siguen programes de formació. “L’economia es fomenta gestionant bé i optimitzant els recursos municipals per a poder baixar els impostos”, ha subratllat.

La portaveu popular ha assenyalat que “es parla d’una Llíria neta i només pressuposten 6.000 euros més, una quantitat irrisòria que no donarà ni per a pagar el major cost dels productes de neteja” i ha criticat que en matèria de sostenibilitat el Govern del PSOE i Compromís-MOVE “no ha invertit en millores en l’enllumenat públic ni canvis de contracte per a disminuir la factura de la llum”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà