Llíria aprova un pressupost de 25,2 milions per a 2023 amb els vots del PSPV, Compromís y Ciudadanos

Els comptes aposten per la millora dels serveis i infraestructures, així com el foment de l’ocupació

L’Ajuntament Llíria ha aprovat un pressupost de 25.235.689,45 euros per a 2023 amb els vots favorables del PSPV, Compromís-MOVE i Ciudadanos, i en contra del PP.

L’alcalde Joanma Miguel ha assenyalat que són uns pressupostos que “no suposen un major esforç fiscal per a la ciutadania, aposten per la transformació de la ciutat i destinaran 2,4 milions d’euros a inversions”.

“En definitiva, serviran per a oferir millors serveis als veïns i veïnes, més possibilitats d’ocupació i millorar les infraestructures per a fer una ciutat més acollidora i atractiva”, ha afegit el primer edil.

 El 7,68% del pressupost, prop de 2 milions d’euros, es destinarà al foment de l’ocupació i el comerç local. Per al pròxim any es contempla una partida de 100.000 euros per a una campanya de bons per a gastar en els establiments comercials de la localitat. A més, s’invertirà més d’1 milió d’euros en programes de foment de l’ocupació i 150.000 en un pla d’ocupació per a contractar persones desocupades.

D’altra banda, l’Ajuntament manté el seu esforç pressupostari en polítiques socials amb 1,7 milions d’euros per a accions d’assistència social primària, igualtat de gènere, persones dependents o majors. En aquest sentit, Joanma Miguel ha destacat que “des de 2014 s’ha augmentat un 70% les partides destinades a estos serveis”.

Altres 1,7 milions es dedicaran a projectes de millora de l’entorn urbà, per a executar, entre altres inversions, les obres de clavegueram i asfaltat bàsic de les urbanitzacions Monteblanco i Sant Vicent (350.000 euros), estació intermodal de transport en el Pla de l’Arc (100.000 euros), repavimentació i mesures de pacificació del trànsit en La Clotxa del Cossi (110.000 euros) o reurbanització del carrer del Remei (75.000 euros).

La major assignació del pressupost, 5,7 milions, es destina a mesures de benestar comunitari i transició ecològica, per a manteniment de les vies públiques i camins, enllumenat, servei de clavegueram, neteja viària, cementeri, recollida de residus, o les despeses relatives a la protecció del medi ambient i millora de zones verdes.

De la mateixa manera, els comptes aposten amb 3,9 milions d’euros per una ciutat educadora i saludable. Contribuiran a millorar les instal·lacions educatives (nou IES Camp de Túria) i esportives (450.000 euros per a la pista d’atletisme i 47.000 euros per a renovar la gespa del camp de futbol 2 en el Canó). Igualment, s’incrementen un 5% les ajudes a entitats esportives i un 13% als programes de joventut.

Les actuacions dirigides a cultura, turisme i patrimoni augmenten un 6% fins a arribar els 2 milions d’euros. Com a novetat, se celebrarà un festival de primavera per a la gent jove i es millorarà el patrimoni municipal amb la intervenció en els Trulls de Daüd amb una inversió de 209.000 euros.

A tot això cal sumar les inversions d’altres administracions públiques per a realitzar el nou palau de justícia, la residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional o l’ampliació de la carretera Llíria-Alcublas.

“Amb este pressupost, el Govern de l’Almodí continua manifestant el seu compromís per a reforçar l’aspecte social, accelerar la digitalització i les noves tecnologies en l’administració, a més de facilitar la mobilitat de la ciutadania en un espai públic més agradable, net i acollidor”, ha conclòs l’alcalde Joanma Miguel.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà