Llíria comptarà amb una passarel·la sobre la CV-35 que connectarà les urbanitzacions

El nucli urbà s’unirà als nuclis de l’entorn del parc de Sant Vicent amb una via per a vianants

Les urbanitzacions de l’entorn de Sant Vicent de Llíria disposaran, abans de finalitzar l’any, amb una passarel·la que es construirà sobre l’autovia CV-35, des del polígon de Rascanya a la urbanització Puig-i-Lis.

Este projecte s’ha presentat hui amb la presència de la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible Roser Obrer, juntament amb l’alcalde de la localitat, Joanma Miguel, i membres de la Corporació municipal. Este generarà una nova via de comunicació per als vianants i amb bicicleta entre el nucli urbà de Llíria i les urbanitzacions d’esta zona del municipi.

La passarel·la sobre la CV-35 és una reivindicació veïnal dels habitants que viuen en estes urbanitzacions i que han vingut trobant amb l’autovia, una barrera en la connexió amb el nucli urbà des de la seua construcció a principis dels anys 90, ja que només existia un pont amb una via estreta, que només donava cabuda a vehicles, i un pas de vianants també estreny que no donava cabuda a cap ús més, com és el de la bicicleta.

L’obra, inclosa en els fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ha sigut projectada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, arran d’una moció que es va aprovar en el ple de l’Ajuntament al gener de 2021 i que reclamava la seua construcció. La mateixa s’ha adjudicat amb un pressupost de 505.764,57 euros i està previst que en un termini de 8 mesos estiguen finalitzats els treballs.

La passarel·la té una longitud de prop de 70 metres amb una plataforma de 3 metres d’ample que permet el pas compartit entre bicicletes i vianants. La mateixa pivotarà en tots dos costats de l’autovia i en un pilar central que crearà dos cossos de passarel·la metàl·lica per a salvar els carrils que van en tots dos sentits de l’autovia.

Segons ha manifestat l’alcalde Joanma Miguel, l’objectiu d’esta nova infraestructura “és millorar la mobilitat interurbana i la connexió amb les urbanitzacions, així com la seguretat per als vianants i ciclistes que diàriament usen aquest trajecte, igual que ja es va executar el nou accés a Puig-i-Lis pel Prat, que ha suposat una gran millora per a l’accessibilitat a estos nuclis de població”.

Igualment, el primer edil ha assenyalat que, amb esta passarel·la, “es culmina l’entramat de carril ciclista de l’entorn de Sant Vicent, ja que es fa pocs mesos es va connectar la xarxa de carrils bici a través del polígon amb els de la ciutat i els interurbans que van a Casinos i Marines, ajudant d’esta manera a pacificar el trànsit i permetre un accés no motoritzat al veïnat de les urbanitzacions cap al nucli urbà”. Este fet també es vorà reforçat amb la millora del carril bici que va a Sant Vicent, que s’ha reformat i pintat després de 30 anys des de la seua construcció.

Des del Consistori s’ha manifestat la satisfacció que suposarà l’execució d’esta obra, ja que suposa atendre una demanda de les urbanitzacions i minimitzar a la ciutadania les molèsties del mur que va suposar en el seu moment la construcció de l’autovia que va dividir en dues el terme municipal i que ara tornarà a estar més unit.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà