Els policies locals de Llíria aniran equipats amb càmeres corporals

L’Ajuntament ha adquirit quatre dispositius

L’Ajuntament de Llíria ha adquirit quatre càmeres corporals d’última generació per a les patrulles de la Policia Local. Estes càmeres permeten, de moment, l’enregistrament d’una actuació policial, encara que en el futur es podrà habilitar el visionat, en temps real, des del centre de control de la seu de la Policia.

Estan dissenyades per a gravar imatges en alta definició i recollir àudio, un procediment d’emmagatzematge d’informació que es duu a terme de forma encriptada, perquè únicament la policia puga tindre accés, i garantir així la protecció de dades. “És un procés tan senzill com donar-li a un botó per a posar en marxa l’enregistrament, i a més ofereixen la possibilitat d’activar una pantalla frontal que resulta clau com mig dissuasiu en situacions de màxima tensió”.

L’alcalde Joanma Miguel i l’edil de Seguretat Ciutadana, Francesc Fombuena, han assistit a l’acte d’entrega d’estos aparells que s’ha realitzat a la seu policial amb una demostració per part de l’empresa subministradora.

Fombuena ha destacat que la implantació d’esta nova tecnologia “servirà per a donar major seguretat a les intervencions policials i permetrà analitzar i millorar els protocols d’actuació de la Policia Local”.

Ests dispositius ofereixen multitud d’avantatges en termes de seguretat, alhora que garanteixen la transparència i la fidelitat de les proves en les intervencions policials, com a suport al seu ús en competències de policia judicial.

Per exemple, “resulta una eina clau per a reduir el nivell d’agressivitat de les persones que s’enfronten als agents, o quan estiga activat el visionat en temps real ajudarà a donar una resposta immediata a una actuació complicada en enviar les imatges a la unitat central per a reclamar més reforços o avisar a altres serveis d’emergències”, ha explicat l’edil.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà