Es busca la millor Tomaca Lliriana conreada en 2015

L’associació, Obrim Espais, pretén donar a conèixer els productes típics de Llíria

El pròxim 1 d’agost la capital del Camp de Túria serà l’escenari per escollir la millor Tomaca Llíriana de 2015, la cita gastronòmica està organitzada per l’associació Obrim Espais de Llíria, encarregada també de l’organització fins ara de diversos tallers i campanyes en la població.

El període d’inscripció es troba obert i poden consultar-se les bases en la pàgina de facebook d’Obrint Espais. Entre els requisits s’indica que pot presentar-se al concurs qualsevol llaurador/a o persona aficionada que conree alguna varietat de tomata en el terme municipal de Llíria per a la categoria «Millor Tomata Lliriana» i de la comarca de Camp de Túria per a la categoria «Tomata més saborosa».

Des de l’organització també s’apunta que hi haurà dos tipus de jurat, un Jurat Tècnic format per 7 persones designades per l’entitat i pels primers ciutadans/es que s’inscriguen per format part del jurat que votarà la categoria «Millor Tomata Lliriana» i un altre Jurat Popular format per qualsevol persona major de 8 anys que votarà la resta de categories.

Les impulsores d’aquest projecte han manifestat que «amb aquesta iniciativa pretenem valoritzar un producte tan tradicional de Llíria com és la tomata, així com dignificar la feina del camp que hui en dia es troba en una situació d’absoluta precarietat».

«A més Llíria sempre a sigut un municipi bàsicament agrícola, i poc a poc s’està abandonant més el camp. Per això des d’Obrim Espais creiem que la solució passa per l’especialització i amb aquesta idea hem pensat impulsar aquest concurs» han afegit.

En aquesta activitat comptaran amb la col·laboració de la Cooperativa Vinícola de Llíria on es realitzaran activitats complementàries com taules redones sobre la definició de Tomata Lliriana i amb alguns comerços del municipi que tindran fullets d’inscripció per poder apuntar-se.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà