Llíria esbrossa els camins rurals per a evitar incendis i millorar la seguretat viària

La pluja ha accelerat el creixement de matolls i males herbes en aquestes vies

L’Ajuntament de Llíria està duent a terme els treballs de neteja de cunetes en pistes i camins rurals, que està previst es prolonguen fins a finals del mes d’agost, per a poder deixar en condicions el condicionament de la xarxa pública de vials al terme municipal.

Els treballs, ha apuntat l’edil de Mobilitat Sostenible Paco García, “consisteixen en el desbrossament, sega, poda i recollida de restes vegetals que s’hagen pogut generar en les cunetes dels vials, que amb l’efecte de la calor s’han assecat i poden generar algun incendi”.

L’edil ha comentat que “les pluges estiuenques han propiciat el creixement desmesurat de matolls i herbes. Per això, la Brigada Municipal de Camins Rurals ha establit un pla de treball per a abordar la neteja de tota la xarxa en estos mesos estivals, començant per les pistes principals i els camins més concorreguts”.

“Estes actuacions es realitzen de manera recurrent tots els anys, amb la finalitat d’evitar contratemps humans i materials, per l’escassa visibilitat per a conductors i vianants que provoquen estes restes vegetals”, ha recordat García.

Així mateix, s’ha fet una neteja de seguretat preventiva en els marges de vials limítrofs al nucli urbà, a més de la comunicació a les persones propietàries de parcel·les, mitjançant un ban públic, instant que mantinguen els seus terrenys nets i sense matolls.

A més, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible s’ha demanat la implicació ciutadana en el manteniment dels vials públics, no deixant trastos i voluminosos en els vorals dels camins o al costat de contenidors que puguen generar abocadors incontrolats i punts amb el risc d’incendi, ja que per a la recollida d’estos materials l’Ajuntament disposa d’un servei porta a porta que gestiona adequadament la retirada d’estos.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà